БТА От днес се възстановяват т.нар. зелени коридори“, с цел поставяне

...
БТА
От днес се възстановяват т.нар. зелени коридори“, с цел поставяне
Коментари Харесай

Възстановяват зелените коридори за ваксиниране

 БТА От през днешния ден се възвръщат така наречен " зелени коридори “, за слагане на ваксина и на лица, които не попадат в целевите групи на етапи I – IV.

Председателят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов изпрати инструкции до ръководителите на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България доцент доктор Любомир Киров и до шефовете на районните здравни инспекции за асимилиране на всички дози от многодозовите флакони на наличните в страната ваксини.

Така, когато във имунизационните пунктове няма задоволително искащи от предпочитаните етапи I-IV от Националния проект за имунизация против COVID-19, ще се ваксинират и лица, непопадащи в целевите групи.

Припомняме, че с решение на Министерски съвет се направи изменение на Националния имунизационен проект, като се позволи, по изключение и при налични задоволително количества ваксини против COVID-19, в събота и неделя, както и в следобедните часове на работните дни, да се ваксинират и лица, които не попадат в целевите групи на фаза I – V.

Заради закъснение на доставките на декларираните дози ваксина от компанията " АстраЗенека “ от 25.02.2021 година до 28.02.2021 година имунизацията на лица отвън предпочитаните групи от фаза I – IV беше краткотрайно прекратена.

Днес, 28.02.2021 година, в страната са доставени 52 800 дози от оксфордската ваксина, което разрешава възобновяване в целокупност на имунизационния развой. Регионалните здравни инспекции към този момент са получили разпределените им дози.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР