БТА Новата британска генетична линия е в резултат на настъпили 24

...
БТА
Новата британска генетична линия е в резултат на настъпили 24
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: При новия британски щам на COVID-19 10 души заразяват други 29

 БТА Новата английска генетична линия е вследствие на настъпили 24 разновидности в един район от РНК-то на вируса. Лошото е, че вариантът е по-лесно разпространим. Сега в нашата страна 10 души заразяват четирима-петима, до момента в който през ноември 10 души заразяваха по 15 души. Капацитетът на новата английска линия се усилва и 10 души заразяват 29... Започват да боледуват по-младите хора. Но, носиш ли маска, ще се заразиш с по-малко количество вирус или въобще няма да се заразиш “. Това каза пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, шеф на НЦЗПБ и член на Националния действен щаб за битка против ковид. 

Той посочи, че новият вариант се унищожава от имунизацията и няма данни инфекцията от него да протича по-тежко. 

" Много е евентуално, в случай че се отворят заведенията за хранене, кривата на заболеваемостта отново да се вдигне. Мерките би трябвало да се разхлабват последователно, като най-важните стратегически посоки би трябвало да се пазят - обучение, опазване на здравето, работеща стопанска система. Веселието и почивките са значими, само че там ограниченията би трябвало да се разхлабват последователно, с цел да не допуснем увеличение на броя на болните и смъртните случаи “, разяснява още проф. Кантарджиев.

По думите му с ваксината на " Астра Зенека “ се чака да се случи всеобщата имунизация у нас.

Той изясни, че " последните проучвания в третата й фаза, които текат сега, демонстрират, че при по-голям период сред двете имунизации имунитетът, който се създава при имунизираните хора, е неведнъж по-голям. Ако имаме и тази ваксина, към 2 милиона души ще бъдат ваксинирани до август “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР