БТА Загубата на обоняние е прогноза за леко минаване през новия

...
БТА
Загубата на обоняние е прогноза за леко минаване през новия
Коментари Харесай

Загубата на обоняние е прогноза за леко минаване през новия коронавирус

 БТА " Загубата на подушване е прогноза за леко минаване през новия ковид ". Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев, представен от " Фокус ". Той изясни, че нормално Коронавирус инфекцията се развива по-бавно и инкубационният й интервал е по-дълъг.

" Обикновено стартира с раздразнение в гърлото, а при младежите със здрава имунна система първо се губи подушване. Това тормози хората, макар че загубата на подушване нормално е прогноза, че по-лесно ще се мине през болестта ", сподели още той.

" Критерият е повишението на температурата и непродуктивна кашлица. Грипната зараза стартира за часове. Френската дума " grippe “ значи вкопчвам. Най-добре е да има лабораторно удостоверение посредством тест “, уточни той.

Според проф. Тодор Кантарджиев антигенните проби са подобрили диагностиката на вируса и са налични за общопрактикуващите лекари и Бърза помощ.

" Не би трябвало да се не помни обаче, че те не са чувствителни, колкото PCR тестванията. Освен това, през втората половина на болестта антигенният тест ще покаже отрицателен резултат, изясни проф. Кантарджиев.

" Ако се разболееш, в първите клинични признаци антигенният тест нормално е позитивен, само че след няколко дни боледуване - температура, болки в гърлото, кашлица, неразположение и главоболие, които са признаци на Коронавирус, антигенният тест може да е негативен след третия ден, само че PCR пробата ще е позитивен “, изясни той.

" В момента за лекуването на ковид се знае повече, в сравнение с за други по-леки вируси ", сподели още проф. Кантарджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР