БТА Мисля, че лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието Родина

...
БТА
Мисля, че лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието Родина
Коментари Харесай

Радев за изказването на Карадайъ: Нека да преосмисли понятието Родина

 БТА " Мисля, че водачът на Движение за права и свободи следва да премисли понятието " Родина " и в какъв подтекст го използва ". Така президентът отговори на репортерски въпроси по какъв начин прави оценка визитата на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Турция и дали е знаел за нея. В Анкара Карадайъ беседва с президента Реджеп Ердоган и с други висши държавници, предава " Сега ".

За срещата стана ясно от изявления на Анадолската организация, като в различен неин материал Карадайъ е представен да споделя пред ръководителя на Великото национално заседание на Турция Мустафа Шентоп следното: " Тази земя /б.р. България/ е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Турция е нашата татковина. Останахме там след Османската империя. Нашата битка е да защитим турската си еднаквост. Да защитим нашия език, вяра и традиции. Истински ".

Радев прикани Карадайъ " да си напомни клетвата, която е положил пред българското Народно заседание ", а също по този начин и какво написа в Конституцията, че не може да има партии на етническа и верска основа.

" Имаме една от най-демократичните конституции, която подсигурява равни права и не разделя по етнос, следва и политическите партии да не го вършат ", счита президентът.

Той дефинира Турция като " добър комшия, значим сътрудник и съдружник, само че тези връзки би трябвало да се крепят на равнопоставеност, почитание и невмешателство във вътрешните каузи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР