БСП загуби изборите за европейския парламент, но спечели 50 123

...
БСП загуби изборите за европейския парламент, но спечели 50 123
Коментари Харесай

Спечели ли БСП във Видин? А загуби ли в София?

Българска социалистическа партия загуби изборите за европейския парламент, само че завоюва 50 123 гласа повече спрямо вота за Брюксел през 2014 година. 

Гордостта на партията след оповестяването на резултатите са Ямбол, Видин, Плевен и Добрич. Лидерът Корнелия Нинова, откакто подаде оставка от поста, разгласи: Българска социалистическа партия победи в 63 общини, в които ръководи ГЕРБ, както и в три региона в София – „ Изгрев ”, „ Красна поляна ” и „ Младост ”.

В София партията загуби, във Видин, Плевен, Ямбол и Добрич завоюва. Дали? 

Броят на бюлетините в поддръжка на Българска социалистическа партия, демонстрират, че над една трета от гласовете допълнително за левицата, са точно в столицата - 17 812. По изборни региони картината наподобява по този начин - 23 МИР: плюс 7114 гласа, 24 МИР - плюс 4632 гласа, 25 МИР - плюс 6066 гласа.

Както OFFNews писа през вчерашния ден, гласовете на Движение за права и свободи в София също са се нараснали - с над 2000, въпреки Движението въобще да не е във фокуса на вниманието, когато става дума за избори в столицата. 

Интересното при Българска социалистическа партия е, че във Видин, където партията бие, в действителност губи - гласовете за нея са 1206 по-малко, в сравнение с преди пет години. От останалите области-победители, единствено в Плевен растежът на поддръжка за социалистите надвишава хиляда - 1136 гласа. В Ямбол, където Българска социалистическа партия бие ГЕРБ с 8%, прирастът на процедура е 775 гласа. В Добрич - където разликата сред спечелилият и победеният е три пъти по-малка, гласовете в плюс за Българска социалистическа партия са 897. 

Най-малко глосове допълнително за социалистите има в Търговище - 26, а най-вече - след София, носят Пловдив - град - 4386, Русе - 4265, Хасково - 2723 и гласовете от чужбина с растеж 2368. Над 1000 гласа от горната страна спрямо 2014 година Българска социалистическа партия получава и Ловеч, Пазарджик, Пловдив-област, Силистра, Сливен и Стара Загора.

Най-много поддръжка социалистите губят в Монтана - 6300 гласа, Кюстендил - 3186, Враца - 835, София област - 697. 

Отражението от разбора на " какво губим, когато печелим " на Българска социалистическа партия сигурно ще се прояви на идния ексклузивен конгрес на Българска социалистическа партия на 16 юни, когато последователите и съперниците на водача Корнелия Нинова ще мерят сили около подадената от нея оставка, краткотрайния правоприемник на поста и разпоредбите за избор на идващия ръководител на партията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР