БСП задава посока към социалната сфера в това управлениеЧувстваме удовлетвореност

...
БСП задава посока към социалната сфера в това управлениеЧувстваме удовлетвореност
Коментари Харесай

Явор Божанков: В социалната сфера от 1 април действа пакет от 20 млрд. лева

БСП задава посока към обществената сфера в това ръководство

„ Чувстваме задоволеност от това, че ние задаваме посока към обществената сфера. В обществената сфера от 1 април работи пакет от 20 милиарда лв.. “, това уточни секретарят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Явор Божанков в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му актуалното ръководство е минало през всички вероятни външни рецесии.

„ ГЕРБ ги крепи локалната власт и един път, когато я изгубят, като политически индивид, тази политическа мощ ще бъде нищожен фактор в българската политика. ГЕРБ като локална власт в действителност е знак на феодализъм “, добави още той. Депутатът уточни няколко образеца за саботажи от страна на опозицията.

„ Предизвикване на избори е безспорна безнаказаност сега. Не считам, че в обединението може да има трус. Това, което наподобява като уязвимост на обединението е нейната мощ “, уточни националният представител и даде образец с избирането на началник на Българска народна банка.

Нa въпроса дали Българска социалистическа партия може да бъде медиатор сред двамата претенденти за началник на Българска народна банка социалистът сподели, че това се прави от Българска социалистическа партия. „ Ние призовахме обединението да разиска предлагането и да излезе с една експертна кандидатура, която няма политическа ориентировка “, обърна внимание Божанков.По думите му и Андрей Гюров и Любомир Каримански са извънредно добре готови, и който и от двамата да завоюва ще бъде първокласен шеф, и добави, че е забавен фактът, че опозицията няма претендент, което значи, че тя е неподготвена.

Според секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия не би трябвало да се гадае какво би могло да стане в случай че няколко от парламентарно показаните партии изберат един от претендентите. „ Няма мотив за терзание за стабилността на обединението. Въпреки опитите на ГЕРБ за мен въпросът за нови избори не стои “, сподели още депутатът. Червеният парламентарист даде образец с това, че ГЕРБ са внесли законопроект за предоставяне на военна помощ за Украйна. „ ГЕРБ направиха България енергийнозависима от една единствена страна. ГЕРБ гласоподаваха срещу решението на Народното събрание да помогнем на бежанците от войната като им осигурим здравни услуги и то с европейски средства. Така е и за хотелиерите, за които се твърди, че страната давала на бежанци. Категорично това не е правилно – страната дава на български хотелиери и влага в своите хотели, ГЕРБ бяха срещу това, т.е. те не са загрижени нито за тези, които бягат от войната, нито за националния интерес на България “, беше безапелационен депутатът.

По мотив на даването на военна помощ за Украйна Явор Божанков съобщи, че в деликатна обстановка като тази е добре да бъдем рационални и да мислим преди да приказваме. „ В този смисъл позицията на Българска социалистическа партия е непроменена. Българският парламент е взел решение да указва филантропична помощ. Министърът на защитата самичък е декларирал, че няма какво да се изпраща като военно въоръжение. ”

В момента българският гласоподавател би трябвало да се усеща показан в българското ръководство, каквото и да е неговото мнение. От ляво до дясно той би трябвало да чува своя глас и да намира своите представители в тази коалиция “, сподели изрично социалистът.

Божанков съобщи, че Българска социалистическа партия ще гласоподава срещу изпращането на оръжия в Украйна, само че ще подходят с схващане към сътрудниците си и добави: “Има разнообразни гледни точки и е добре да е по този начин, тъй като това е смяната. В момента следим развой по възобновяване на парламентаризма. ГЕРБ е еманация на корупцията. Целта ни е да премахнем ГЕРБ и Движение за права и свободи като модел на ръководство “. Народният представител изброи няколко образеца за битките на настоящето ръководство с проблемите в страната. „ Това, което някои назовават институционална война в действителност е един развой, който никой не е очаквал, че ще протече леко, само че в случай че желаеме правдивост в страната, би трябвало да извървим този път “, сподели депутатът.

„ Взимаме решения и ограничения, които да обезпечат нашите национални ползи. Като стартираме от мораториума на цените. В момента България подкрепя промишлеността с 300 лв/мегаватчас. Убеден съм, че и във връзка с зърното ще има решение “, аргументира се социалистът.

„ Може да има взаимозависимост в събитията, тъй като всякога, когато тръгне този развой по закриване на Спецпрокуратурата, прокуратурата постоянно се засилва. Истината е, че със и без Спецпрокуратурата има кой да работи по въпросите и то интензивно “, показа Божанков във връзка със активността в последните няколко седмици от страна на Иван Гешев и добави „ Българска социалистическа партия остава на твърдата си позиция, че Спецпрокуратурата е по скоро инструмент за напън и то политически, инструмент, който би трябвало да бъде закрит. Борбата с корупцията – ето в това се провали профилирания съд “

По тематиката за Gemcorp депутатът от Българска социалистическа партия съобщи, че има капиталово желание, само че не контракт или съглашение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР