БСП за пореден път, макар и само с 25 народни

...
БСП за пореден път, макар и само с 25 народни
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП с 25 депутати разсече кризата

БСП за следващ път, въпреки и единствено с 25 народни представители, разсече рецесия, която заплашваше политическата система като цяло, съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин във връзка избора на ръководител на Народното събрание в петък. Според него изборът е бил нужда, с цел да се даде старт на Народно събрание, и в това време - държавническа позиция. Вигенин разяснява, че от Българска социалистическа партия са създали сериозен компромис, само че без определен ръководител и без работещ парламент не може да се одобри бюджета за 2023 година, нито законите, нужни за приемане на средствата по Плана за възобновяване. " Можем ли да лишим хората и страната от това? Можем ли да гледаме по какъв начин минималната заплата стои на същото равнище, а инфлацията наближава към този момент 20% ", попита Вигенин.
Той съобщи, че протичащото се е значително разследване от ръководството на ГЕРБ. Според него има риск плаващите болшинства и неналичието на болшинство, което дълготрайно да носи отговорност, да доведат до решения, които да слагат под риск страната.
" Задкулисие е, когато хората останат с чувството, че решенията не се взимат с полемика в Народното събрание, а на база сделки, които се вършат някъде другаде, може би даже отвън политическите формати. Можем да преодолеем това, единствено в случай че хората видят, че решенията се взимат пред очите им ", съобщи депутатът. 
Той е уверен, че в годините Българска социалистическа партия е станала партия на реализма. " Ако можем да се обединим към няколко безспорни неща, дано да го свършим. Ако гласоподавателите дадат късмет на Българска социалистическа партия за едно устойчиво ръководство, можем да реализираме резултати, в случай че има устойчиво болшинство ", сподели в умозаключение Кристиан Вигенин.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР