БСП за България“ внесе 40 страници мотиви за вот на

...
БСП за България“ внесе 40 страници мотиви за вот на
Коментари Харесай

БСП внесе вота на недоверие с 40 страници мотиви

„ Българска социалистическа партия за България “ внесе 40 страници претекстове за избор на съмнение към държавното управление поради политиката му по опазването на околната среда и ръководство на водите.

„ Няма по-силни претекстове от обстоятелствата, а те са, че половин милион българи са на режим на водата и има сериозна заплаха това число да пораства. Дишаме един от най-мръсния въздух в Европа. България е превърната в бунище за отпадъци освен от Европа, само че и от Третия свят. Всеки ден изникват нови и нови обстоятелства “, разяснява водачът на левицата Корнелия Нинова.

Според нея взетите от държавното управление ограничения за превъзмогване на водната рецесия в Перник и следствието на вноса на отпадък от чужбина, в това число промяната на екоминистъра, са краткотрайни и палеативни и няма да доведат до решение на казуса. Ето за какво Българска социалистическа партия желае политическа отговорност да понесе цялото държавно управление.

„ Ако се откри вода за Перник, питаме ръководещите – какво ще се случи със Шумен? Как ще изпълнят язовир „ Тича “? А Сливен и язовир „ Асеновец “? Как ще се обезпечи вода на Търговище, на Ловеч и доста други регионални центрове, където има същия проблем? “, попита още Нинова.

В претекстовете на вота е залегнала и тематиката с следствия импорт на отпадък у нас. „ Тези отпадъци не са паднали от небето. Те са минали през българска митница. За тях са получени позволения, някой си е сложил подписа за това, с цел да трансфорат България в сметището на света “, разяснява още Нинова, съгласно която поради горенето на боклуци у нас „ някой изкарва смъртоносни пари “, замърсявайки въздуха.-->

На този стадий Движение за права и свободи е единствената парламентарно показана партия, която е завила поддръжка за вота. Воля към момента обмислят по какъв начин да гласоподават, а от самостоятелните депутати никой не прояви интерес към свиканите от левицата съвещания. Подкрепа с оферти към претекстовете от левицата са получи лии и от някои по-малки партии отвън Народното събрание, както и от цивилен организации.

„ Ако всички партии и самостоятелните депутати, които до момента са се разгласявали за съпротива, са същинска съпротива, то вотът ще мине. Заедно сме 124 и имаме нужния математически общ брой. Извън това обаче стои въпросът – какъв брой самостоятелни са самостоятелните? “, сподели още Корнелия Нинова. Тя се усъмни в поддръжката от страна на Воля, които съгласно нея или излизат от залата, или поддържат държавното управление в основни моменти.

„ Ето това част от модела на задкулисието, против който се борим “ , безапелационна е тя.
 Корнелия Нинова БГНЕС
Под вота на съмнение стоят подписите на 78 подписа на депутатите от Българска социалистическа партия. Въпреки че са изрази поддръжка за претекстовете, които са дали обещание да добавят по време на дебатите в зала, от Българска социалистическа партия не са се подписали.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня. „ Вотът на съмнение няма да мине “ , обърна се депутатът Алекасндър Ненков към левицата. Според него ръководещата коалиция ще извърши до дъно програмата си и мандата си, който са поели преди 3 години. „ Коалицията е постоянна. Вярваме, че в националното заседание, отвън обединението, имам задоволително рационални народни представители, които осъзнават, че рухване на държавното управление ще докара до нови въпросителни “ , разяснява той.

Ненков увери, че от партията му деликатно ще се срещнат с претекстовете на вота и ще дават отговор на всички обвинявания по време на дебатите в пленарна зала. Според него опозицията си е послужила и „ с лъжи “ до момента в който е аргументирала предлагането си, а повода за това е желанието на Българска социалистическа партия да сътвори неустойчивост в ръководството и суматоха измежду хората.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР