БСП за България и ГЕРБ-СДС проведоха среща за държавния бюджет

...
БСП за България и ГЕРБ-СДС проведоха среща за държавния бюджет
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ не се разбраха за бюджета

БСП за България и ГЕРБ-СДС организираха среща за държавния бюджет за 2023 година Инициативата е на левицата. От Българска социалистическа партия упорстват да бъдат направени промени в закона за удължение на държавния бюджет сред двете четения. Целта е да се прибавят повече обществени разноски.
Прочетете още
Левицата упорстват да се усили минималната работна заплата до 850 лв. или 50% от междинната за страната. При опция упорстват да се постави и таван на цените на тока, парното, газа и водата за битови консуматори.

От своя страна ГЕРБ-СДС поддържат дейностите на служебния кабинет да не внася нов бюджет а закон за удължение на сегашния. Формация още един път затвърди вижданията си за по-консервативна бюджетна политика, при която разноските да са съобразени с приходите.

“Необходимо е да се води градивен разговор. Българският парламент е предназначен да взема решенията за българските жители, благодарим за тона и за поръчката че популизма ще го оставим встрани ”, сподели при откриването на срещата Десислава Атанасова - ръководител на ПГ на ГЕРБ.

Георги Гьоков също от Българска социалистическа партия, пък показа обществените разноски за обществена протекция. „ България отделя едвам 13,1% от БВП-то си за обществена протекция, като междинната стойност за Европейски Съюз е 21,9%. " Трябва да вземем ограничения, с цел да не изключваме обществените политики като част от нашите цели ", прикани той.

Деница Сачева от ГЕРБ изясни, че двете партии имат разнообразни гледни точки за пенсионната промяна, както и, че би трябвало да има формулировка за енергийно безпаричен през 2024 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР