БСП ясно показа с действията си – вкарваме повече държавност

...
БСП ясно показа с действията си – вкарваме повече държавност
Коментари Харесай

Ченчев от Правец: В бюджета БСП извоюва множество мерки в подкрепа на младите хора

БСП ясно сподели с дейностите си – вкарваме повече държавност в ръководството. Защото се видя, че неолибералният модел, който взе връх в последните години, е изцяло провален, изключително във времена на рецесии. Повече държавност в ръководството отстояхме и при правенето на бюджета за 2022 година “. Това съобщи на среща в Правец с кметове и общински ръководители на Българска социалистическа партия от Софийска област Борислав Гуцанов, член на Изпълнителното бюро на партията. Участие в срещата взеха също проф. Радослав Гайдарски – член на ИБ на Българска социалистическа партия и лидерът на листата на Българска социалистическа партия в София област, и зам.-председател на парламентарната група Иван Ченчев, оповестиха от пресцентъра на партията.

В близо тричасовия изчерпателен диалог се включиха кметовете на Правец, Самоков, Горна Малина и Златица, както и общинските ръководители на Българска социалистическа партия от 16 общини в района, измежду които – Ботевград, Костенец, Долна Баня, Елин Пелин, Челопеч, Мирково, Пирдоп, Костинброд, Божурище и Драгоман.

„ Ако не бяхме ние – нямаше да има толкоз пари за обществени действия в държавния бюджет. Българска социалистическа партия отстоя 21 милиарда лева, с цел да се омекоти удара върху българските фамилии от високите цени на тока, газа и питателните артикули “, уточни Борислав Гуцанов.

Като идващ образец той даде плануваните 8.2 милиарда лева в бюджета за вложения, които страната ще направи.

„ Не може, обаче, държавните предприятия да продължат да бъдат ръководени по досегашния метод, да се раздават милиарди без търг и конкурс, частните правосъдни реализатори и колекторските компании да продължат да безчинстват “, уточни Борислав Гуцанов, а общинските ръководители на Българска социалистическа партия поддържаха напъните на икономическото министерство това да се промени.

„ Сега сме с 26 депутати, да – били сме и с 80. Но в този момент сме с значими браншове и министерства. А ние считаме, че няма друга политическа мощ, която да е по този начин готова за действителна смяна в стратегически браншове на страната “, акцентира в прям диалог с актива на Българска социалистическа партия проф. Радослав Гайдарски.

„ ГЕРБ и Движение за права и свободи все по-често дружно с техния подизпълнител – „ Възраждане “ са подхванали нова тактичност – те не се пробват да ни побеждават в дебатите, те се пробват да няма диспути “, съобщи в последвалия политически диалог Иван Ченчев. По думите му това държание е предизвикано от страха, че може да има един добър План за възобновяване в страната и те няма да могат да разпределят милиарди.

„ Не желаят хората да усетят действително и положително обществено подкрепяне “, уточни зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия и даде образец с нарастването от 1 април на размера на компенсацията за развъждане на дете до 2-годишна възраст от 650 на 710 лева

„ Ще напомня, че единствено преди близо половин година беше 380 лева “. Иван Ченчев беше безапелационен, че Българска социалистическа партия има най-вече ограничения за поддръжка на младежите – един от образците: от тази година детските ясли и градините ще са безвъзмездни за родителите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР