БСП все още не е готова с избирателните списъци, защото

...
БСП все още не е готова с избирателните списъци, защото
Коментари Харесай

За избирателните списъци БСП чака данните от смъртността в редиците си

Българска социалистическа партия към момента не е подготвена с изборните описи, тъй като ще чака до 10 септември данни по места какъв брой социалисти с право на глас са умряли .

ЦИК на Българска социалистическа партия е разгледала жалбата на тримата претенденти за председател- Валери Жаблянов, Красимир Янков и Георги Тодоров. Това стана ясно от думите на Емил Войнов, ръководител на ЦИК на Българска социалистическа партия.

Не е изпращано напътствие да се гласоподава за сегашния ръководител , по думите му. Телефонисти са ангажирани, само че единствено да осведомят членовете на партията за идния избор. Не е оказван напън върху никого. Общинските препоръки на Българска социалистическа партия изготвяли изборните описи. ЦИК не е изключвал от описите червени с право на глас.

Обвиненията в писмото на тримата са несъстоятелни , съгласно Войнов.

На 10 септември ще стане явен точният брой на социалистите , които ще гласоподават на 12 септември. Дотогава по места би трябвало да се заличат умрелите до този миг.

Иначе към 80000 са социалистите, които ще гласоподават, само че имало дублиращи се имена в описите. Вотът ще се организира в 1152 изборни секции. В ЦИК нямали данни за секционни комисии на частни адреси.

Димитър Данчев съобщи, че директният избор е идея за всеки социалист. Той е образец за директната народна власт в дейности, отсече той.

Депутатът бе нападнат, че като член на партийната ЦИК е изразил поддръжка за единия кандидат. Всеки социалист имал правото да показва своята воля и да изрича благосклонностите си, разяснява той по този мотив. Лична воля била изразената от него поддръжка за Корнелия Нинова и с това не заел никого.

Не взел участие в никакви пропагандни акции в интерес на досегашния водач на столетията партия. Безпочвени били офанзивите на съпартийците му към него. Всеки социалист имал право да гласоподава, в това число и той като член на Българска социалистическа партия.

Позицията му била от 7 август преди действителния старт на предизборната акция за ръководител на столетницата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР