БСП връща третия мандат за кабинет на президента Румен Радев.

...
БСП връща третия мандат за кабинет на президента Румен Радев.
Коментари Харесай

БСП връща третия мандат неизпълнен. Какво следва?

БСП връща третия мандат за кабинет на президента Румен Радев. В 10.00 часа президентът ще одобри на „ Дондуков “ 2 представители на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, на която бе предоставено да уточни претендент за министър-председател.

В петък от Българска социалистическа партия организираха лидерска среща с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък “, след която водачът на социалистите Корнелия Нинова разгласи, че ще върнат на президента третия мандат поради липса на воля от страна на останалите партии да сформират държавно управление.

Третият мандат беше последният опит за образуване на постоянно държавно управление и при крах процедурата следва с разформироване на 48-ото Народно заседание, насрочване на нови избори и назначение на служебно държавно управление.

В събота президентът Румен Радев разгласи в ефира на Дарик радио, че идващият длъжностен кабинет още веднъж ще бъде управляван от сегашния министър председател Гълъб Донев. Датата на идващите предварителни избори ще зависи от това по кое време Народното събрание ще бъде разхлабен.

Правният екип на президента обаче работи по проблема с по-късия месец февруари, защото по Конституция вотът би трябвало да бъде плануван до два месеца след разпускането на Народното събрание, а съгласно Изборния кодекс – не по-малко от 60 дни.Така за момента най-вероятно предварителният избор ще е през април, като най-очакваната дата е 2-ри.

В следобедните часове Румен Радев ще организира и работна среща с управлението на Централната изборна комисия.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР