БСП внесе второ писмо в Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) с

...
БСП внесе второ писмо в Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) с
Коментари Харесай

БСП с второ писмо до АПИ с искане за анализ на пътни участъци от магистралите

БСП внесе второ писмо в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) с искане за разбор на пътни сектори от автомагистралите в лицензирана европейска лаборатория. След внасянето на писмото водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че са подготвени да заплатят разбора и са в контакт със седем европейски лаборатории от седем разнообразни европейски страни.
 
Елена Йончева посочи, че с цел да бъде изработен анализът, е нужен отговор по Закона за достъп до информация от страна на Агенция " Пътна инфраструктура " по 46 точки. Те се отнасят за плановите решения в елементи геология, геодезия, софтуерен ремонт, по които са изпълнени другите типове поправки, както и рецептите на асфалтовите смеси, документите за вложени материали, протоколите и актовете по приемане на приключените строително-монтажни работи.
 
Анализът, за който упорстват от Българска социалистическа партия, включва сектори, строени в последните пет години или ремонтирани в този интервал от време от автомагистралите " Хемус ", " Струма ", " Тракия ", " Марица ", първокласния път Видин - Кулата и Околовръстното на София.
 
Според Йончева тази експертиза ще покаже две неща - първо, качеството на настилката и това дали пътищата са безвредни за българските жители.
 
Йончева съобщи, че не престават да упорстват за истината за повода за тежкия пътен случай край Своге в края на предишното лято. Йончева изрази възмущението си, че половин година след трагичния случай към момента няма експертиза за положението на пътната настилка и отговор на прокуратурата.-->
 
Йончева уточни, че тази инспекция не е против българските строители. Тя бе безапелационна, че те строят качествено, стига да не им се постанова да връщат към 40% от цената на бюджета за пътната настилка към ръководещите.
 
Агенцията не може да бъде въвличана в политически разправии, защото имам такива чувства. Това разяснява от своя страна Дончо Атанасов, член на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), откакто Българска социалистическа партия внесе второто писмо към АПИ.
 
" След като над три месеца чакам специалисти да дойдат при нас и да водим подобен спор, защо друго човек да си намерения. Дават се голословни изказвания, които не почиват на никакви действия или обстоятелства ", безапелационен бе Атанасов в отговор на дейностите на Българска социалистическа партия.
 
Той съобщи, че в Агенция " Пътна инфраструктура " остават отворени за разговор с парламентарната група на левицата. Атанасов напомни, че още през декември предходната година са върнали отговор на питанията им и сега чакат от тях да излъчат експертна група, с която да бъдат открити методите, по които може да бъде осъществена такава инспекция от самостоятелна европейска организация.
 
" Има сектори, които са строени преди 30 години, други са ремонтирани преди 10. Една огромна част от правите, в това число и по новите автомагистрали, са минали към този момент гаранционния интервал. Ние сме с вярата, че парламентарната група ще излъчи такива специалисти - адвокати, икономисти, пътни инженери, с които да уточним всички благоприятни условия за осъществяване на такава инспекция без всевъзможни терзания от Агенция " Пътна инфраструктура ", увери той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР