БСП внесе второ искане за вот на недоверие към правителството

...
БСП внесе второ искане за вот на недоверие към правителството
Коментари Харесай

Внесеният вот на недоверие към кабинета – какви са шансовете да мине?

БСП внесе второ искане за избор на съмнение към държавното управление „ Борисов”. Под претекстовете стоят 80 депутатски подписа. Какъв е шансът импортираният избор да мине?

Българска социалистическа партия разполагат с 80 народни представители, Движение за права и свободи има 25, а „ Воля” имат общо 12. Засега държанието на „ Воля” не е доста ясно, само че единствено в случай че опозицията ги убеди, се събират 117 гласа, или с 4 по-малко, в сравнение с са им нужни, с цел да мине вотът.

На собствен ред ръководещите ГЕРБ и Обединените патриоти имат общо 122 гласа. Към тях може и да се причисли единственият самостоятелен в Народното събрание, само че даже и без него, трансферират границата от 120 гласа.

Това са единствено математически калкулации и зависи и от това дали всички депутати ще бъдат в пленарната зала.

Социалистите оповестиха, че претекстовете, с които желаят избор на съмнение, са цялостни с отрицателни образци.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Българският жител към този момент не има вяра на Министерство на вътрешните работи и затова не оповестява за закононарушения. Информацията от Министерство на вътрешните работи изтича, усилва се битовата престъпност, усилват се неразкритите убийства”, изреди депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева.
Елена Йончева: Внесохме вота на съмнение, държавно управление на Борисов е нездравословно Това е втори избор на съмнение против кабинета „ Борисов 3 ”, този път на тематика „ Сигурност ”
Движение за права и свободи поздравиха алените, че търсят отговорност на изпълнителната власт точно в областта на националната сигурност – тематика, която придвижването предложи още преди Коледа.

„ Този кабинет и тази коалиция е нездравословна за страната, освен за националната сигурност. Кажете, има ли една извършена промяна, една смислена – нито една”, означи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

За промяна в Министерство на вътрешните работи се разгласи и съдружният сътрудник Волен Сидеров. „ Аз в случай че имам изпълнителната власт, бих направил много промени, Министерство на вътрешните работи се нуждае от реформи”, счита водачът на „ Атака”.

А депутатите на Веселин Марешки резервираха позицията си за деня на вота. „ Ще изчакаме дебатите в залата, само че в случай че са толкоз ялови като през днешния ден, най-вероятно ще гласуваме срещу вота на недоверие”, уточни водачът на партията.
Дебатът по вота на съмнение най-вероятно ще е на 26 юни Социалистите внесоха през днешния ден избор на съмнение към кабинета на тематика „ Сигурност "
Управляващите нямат терзания и считат, че кабинетът ще довърши мандата си. „ Въпреки някои недостатъци в някои от секторните политики считаме, че този избор е безусловно неудобен, той не кореспондира с упованията на хората”, безапелационен беше ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Заради дебата по вота на съмнение Народното събрание ще се събере на изключително съвещание идната седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР