БСП внесе в ЦИК доказтелства за собствеността на марката „Коалиция

...
БСП внесе в ЦИК доказтелства за собствеността на марката „Коалиция
Коментари Харесай

БСП обвини АБВ в кражбата на марката Коалиция за България

БСП внесе в ЦИК доказтелства за собствеността на марката „ Коалиция за България”, оповестиха от пресцентъра на партията.

Ето какво пишат от Българска социалистическа партия:

Името на обединението е познато, одобрено и в цялото общество се свързва 20 г, само и единствено с Българска социалистическа партия, а комерсиалната марка „ КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ " е благосъстоятелност и принадлежи на "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ". Съгласно закона, това включва правото на притежателя ѝ да я употребява, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово единодушие да употребяват.

Желанието на АБВ да записват коалиция със същото название има за цел само да вкара в подвеждане и да докара до комплициране на гласоподавателите, които ще гласоподават в престоящите избори за Европейски парламент. Това е нарушаване на главните правила за обективен избирателен развой, според Изборния кодекс на страната, и затова не би трябвало имитираща коалиция да бъде записана в ЦИК.

Припомняме, че „ Коалиция за България “ е основана през 1999 година от Българска социалистическа партия и други по-малки, идейно близки партии. До 2014 година „ Коалиция за България” е взела участие във всички извършени избори - Парламентарни избори (2001 година, 2005 година, 2009 г.); Президентски избори (2001 година, 2006 г.); избори за Европейски парламент (2007г., 2011 година, 2014 г.); Местни избори (2003 година, 2007 година, 2011 г.) и в стотици нови и частични избори, отвън постоянните локални.

Обръщаме внимание, че с регистрацията на „ Коалиция за България” за присъединяване в изборите за Екологичен потенциал ще бъдат нарушени редица закони на страната - включително Изборният кодекс, Законът за политическите партии, Законът за защита на конкуренцията, Наказателният кодекс, Законът за марките и географските означения и редица Европейски нормативни актове.

ЦИК би трябвало да се съобрази с изложените причини и българското законодателство и не би трябвало да позволява до регистрация коалиция от партии с название „ КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ” за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент през май 2019 година

Обявяваме се изрично срещу сходен жанр процедура за разрушение на демократичността и опорочаваща изборния развой. Ще пазиме праватa си пред съда, всички интернационалните органи и институции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР