БСП внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за спирането

...
БСП внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за спирането
Коментари Харесай

БСП внесе сигнал до главния прокурор за спиране на концесията на Летище София

БСП внесе сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров за прекъсването на концесията на Летище София. Според тях това се прави в нарушаване на закона. Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева напомни, че съгласно член 24 от Закона за концесиите не се позволява концесия, при заплаха за националната сифурност на страната.
"Има несъгласие със Закона за концесиите. Летище София е 100% държавна благосъстоятелност. Освен това предходната година са минали 6,5 млн. пасажери, то е на облага, а се отдава на концесия. В съответния случай то не се продава, а подарява ", акцентира Филип Попов.
„ По отношение на летище София от 2009 година е записано, че то е обект от национална сигурност. То е най-голямото в България, то е многоцелево. Издадени са редица лицензи и е част от сериозната инфраструктура “, аргументира се той.
Върховенството на закона в една правова страна би трябвало да се съблюдава, обявиха от Българска социалистическа партия.
„ Миналата година концесията беше спряна от служебното правителстелство, тъй като имаше опасениям, че е заплашен а националната сигурност на страната. Имаме законовото и морелното право да желаеме прекъсването на тази концесия “, напомни Елена Йончева.
Очакваме българската прокуратура да си свърши работата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР