БСП внесе предложение НС да отмени решението си, с което

...
БСП внесе предложение НС да отмени решението си, с което
Коментари Харесай

БСП предлага нова забрана на внос от Украйна

БСП внесе предложение Народно събрание да анулира решението си, с което подвигна възбраната за импорт от Украйна и да одобри противоположното решение, разгласи през вчерашния ден водачът на партията Корнелия Нинона. Предложението на социалистите е за разширение обсега на възбраната и тя да включва зърнени култури, плодове и зеленчуци, мляко и месо, мед.
" Както виждате, хаоса в бранш " Земеделие " се задълбочава, няма съответни решения, има неодобрение измежду земеделците, има опит да ги настройват едни против други, тази мъка не може да продължава дълго. Секторът се нуждае от преструктуриране и от стратегически решения ", съобщи Нинова в коридорите на Народно събрание.
Тя счита, че България би трябвало да вземе това решение едностранно, както направиха Полша, Словакия, Унгария и Хърватия. Според нея европейските водачи стартират да поумняват, до момента в който ръководещите в България противоположното - оглупяват от ден на ден. Нинова припорми, че този бранш и в Европа, и в България е основен и тези, които са виновни държавници, взимат решения на отбрана на родното си произвеждане.
Корнелия Нинова чака поддръжка от политическите сили, които и първия път гласоподаваха възбраната да остане, само че изрази вяра тези, които предложиха и поддържаха рухването на възбраната да са си трансформирали мнението. " Въпросът да се разиска деликатно, не става въпрос само за слънчогледа, става дума и за преразпределяне на дотациите за плодове, зеленчуци, мляко и месо, за отбрана на дребните и междинни производители ", съобщи още водачът на Българска социалистическа партия.
Предложението на Българска социалистическа партия за въвеждане на възбрана за импорт на артикули от Украйна няма указан период, защото по думите на водача на Българска социалистическа партия, Народно събрание постоянно може да вземе противоположното решение, когато това се наложи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР