БСП внесе искане за гласуване свалянето на имунитета на Бойко

...
БСП внесе искане за гласуване свалянето на имунитета на Бойко
Коментари Харесай

БСП поиска гласуване на сваляне имунитета на Борисов

Българска социалистическа партия внесе искане за гласоподаване свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Това заяви депутатът на социалистите Иван Ченчев.

„ След като няма доблестта самичък да си го даде, а болшинството го крие, ние поемаме самодейността ", съобщи водачът на партията Корнелия Нинова.

Тя акцентира, че задачата е да се извърши законът. „ Петдневният период изтече и никой нищо не прави. Целта е да дадем опция на господин Борисов да потвърди думите си, че е почтен по тези каузи. Няма да стане, в случай че не си смъкна имунитета и няма транспарантен и почтен развой ", безапелационна е Нинова.

Тя разяснява, че от Българска социалистическа партия гледат негативно на основаване на комисия по имунитетите. „ Защото чухме записите, в които се възнамерява тази комисия да " тупа топката " 6 месеца, с цел да изпере Борисов. Очевидно основаването на такава комисия не е за да се разкрие истината, а да се избави Борисов от наказателно гонене ", добави Нинова.

Лидерът на левицата добави, че Иван Гешев търпи доста упреци, че през годините като основен прокурор „ не направи доста неща ". „ Същият основен прокурор пазеше тези хора, не започваше наказателните каузи, за които и ние няколко пъти сме алармирали ", сподели Нинова, само че посочи, че от Българска социалистическа партия биха желали да доведат нещата до дъно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР