БСП внесе днес три сигнала до прокуратурата заради ЧЕЗ. Първият

...
БСП внесе днес три сигнала до прокуратурата заради ЧЕЗ. Първият
Коментари Харесай

БСП иска прокуратурата да провери парите на купувача на ЧЕЗ

БСП внесе през днешния ден три сигнала до прокуратурата поради ЧЕЗ. Първият е за инспекция на произхода на средствата, с които " Инерком България " кандидатства за закупуването на електроразпределителното сдружение. Вторият е за приватизацията му, при която през ЧЕЗ купува цялото сдружение. Третият - за следствие на чиновник на ЧЕЗ за занемареност.

Миналата седмица Българска социалистическа партия пита и държавното управление, и " Интерком България " дали средствата за договорката са от банки и офшорни компании. Друг въпрос бе дали е нарушен ползата на страната, когато първият кабинет на Бойко Борисов приватизира последния дял акции от електроразпределителните сдружения.

Днес депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков разгласи, че съгласно левицата продажбата на 33% от сдружението от това държавно управление е в нарушаване на стратегически документи на страната. " Нарушени са два документа и главно Стратегията за приватизация на ЕРП, където ясно е записано, че страната ни би трябвало да резервира най-малко 33% от тях, с цел да може да знае, какво се случва там ", разяснява Зарков. Заради това Българска социалистическа партия упорства да се ревизира законосъобразността на двете покупко-продажби - приватизацията през 2004 година и през 2012 година

" Искаме отговор на въпроса - какво се е случило с досъдебно произвеждане, което прокуратурата е образувала през 2013 година против незнаен причинител, чиновник на ЧЕЗ-България. Той е бил разследван за незадоволително грижи при ръководството и стопанисването на сдружението, което е довело до огромни вреди ", съобщи още Крум Зарков.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (74)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР