БСП внасяме предложение НС да отмени решението си, с което

...
БСП внасяме предложение НС да отмени решението си, с което
Коментари Харесай

Нинова: Внасяме предложение за отмяна на решението на НС за вноса на украинското зърно

„ Българска социалистическа партия внасяме предложение Народно събрание да анулира решението си, с което подвигна възбраната за импорт от Украйна и да одобри противоположното решение - да наложи още веднъж възбрана за импорт на артикули от Украйна. Както виждате, хаосът в бранш „ Земеделие “ се задълбочава, няма съответни решения, има неодобрение измежду земеделците, има опит да ги настройват едни против други, тази мъка не може да продължава дълго. Секторът се нуждае от преструктуриране и от стратегически решения “.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание тази заран. По-късно социалистите внесоха плана за решението в деловодството на Народното събрание.


Предложението на социалистите е за разширение обсега на възбраната - зърнени култури, плодове и зеленчуци, мляко и месо, мед. Списъкът се уголемява, защото виждаме, че има проблеми в тези браншове, земеделците също ги сложиха “, добави Корнелия Нинова.


„ България да вземе това решение едностранно, по този начин, както направиха Полша, Словакия, Унгария – от през вчерашния ден и Хърватия. Очевидно е, че европейските водачи стартират да поумняват до момента в който ръководещите в България противоположното – оглупяват от ден на ден. Този бранш и в Европа, и в България е основен и тези, които са виновни държавници взимат решения на отбрана на родното си произвеждане. Затова го внасяме и ще желаеме да се гледа в дневния ред “, уточни още водачът на българските социалисти.


Тя съобщи, че чака поддръжка от политическите сили, които и първия път гласоподаваха възбраната да остане, само че изрази вяра тези, които предложиха и поддържаха рухването на възбраната да са си трансформирали мнението. „ Въпросът да се разиска деликатно, не става въпрос само за слънчогледа, става дума и за преразпределяне на дотациите за плодове, зеленчуци, мляко и месо, за отбрана на дребните и междинни производители.


Предложението на Българска социалистическа партия за въвеждане на възбрана за импорт на артикули от Украйна няма указан период, защото по думите на водача на Българска социалистическа партия Народно събрание постоянно може да вземе противоположното решение, когато това се наложи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР