„БСП внася вота на недоверие към правителството в сряда. Това

...
„БСП внася вота на недоверие към правителството в сряда. Това
Коментари Харесай

Иван Иванов: БСП внася вота на недоверие към правителството в сряда

„ Българска социалистическа партия внася вота на съмнение към държавното управление в сряда. " Това сподели по радио „ Дарик " депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов.

„ Случващото се в страната не би трябвало да се прикрива, като с заслон, от европредседателството. То не би трябвало да е прахуляк в очите на хората за неуспехите на ръководството, които не са малко. Един от най-проблемните браншове у нас е „ Сигурност ", безапелационен бе Иван Иванов.

Депутатът напомни, че признатият по времето на Пламен Орешарски нов закон за Министерство на вътрешните работи е преработен след това 19 пъти, само че все пак работи.

„ Ние обявихме, че това е наша самодейност и вотът ще бъде импортиран с подписите на народните представители от Българска социалистическа партия. Аз съм сигурен, че Цветан Цветанов ще бъде сюрпризиран от поддръжката, която ще получим на вота ", добави той.

Ако остане името Северна Македония, са нужни гаранции, че няма да има териториални искания
„ Българска социалистическа партия постоянно е подкрепяла разговора сред България и Македония.

Убедени сме, че би трябвало да се стигне до развръзка в договарянията сред Ципрас и Заев. Името Северна Македония съдържа в себе си географско разбиране.

Ако това име остане, България би трябвало да има ясна и безапелационна позиция за гаранции против териториални искания ", сподели Иван Иванов.

Той напомни, че ние сме една от първите страни, които са признали Македония, до момента в който Гърция още не го е направила и това е повода Македония да не може да влезе в Европейски Съюз и НАТО.

Той беше безапелационен, че е редно македонците да спрат с изкривяването на историята, тъй като това е нездравословно и за тях, и за задачите Балкани.

„ Грешка е, от страна на нашия министър председател, да не се срещана с президента Георге Иванов, откакто се е срещнал с македонския министър председател Зоран Заев. Няма по какъв начин да захлопнеш вратата пред него.

Ако имаше диалог, можеше да се направи опит за доближаване сред водещата партия и определения им президент.

Твърдейки, че бяга от вътрешнополитически спорове в Македония, на процедура, министър председателят влезе в подобен, като избра страна.

Ролята му на съдия, през последните месеци, изчезна след случката с македонския президент ", разясни Иванов.

Народният представител съобщи, че левицата има доста положително отношение към законопроекта, импортиран от омбудстмана Мая Манолова, за хората с увреждания.

По отношение на напрежението при хората с увреждания, Иван Иванов съобщи, че не помни за митинги на хора с увреждания по време на държавното управление на Сергей Станишев. Напротив, тогава имаше добра обществена политика и бяха преизчислени пенсиите на всички пенсионери.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР