БСП внася сигнал до ЕК, иска спиране концесията на летище

...
БСП внася сигнал до ЕК, иска спиране концесията на летище
Коментари Харесай

БСП внася сигнал до ЕК, иска спиране концесията на летище София

БСП внася сигнал до Европейска комисия, желае прекъсване концесията на летище София
Българска социалистическа партия внася сигнал до Европейска комисия по отношение на концесията на Летище София за нерегламентирана държавна интервенция. Червените депутати се стимулират в писмо от 28 страници, където са описали позволените нарушавания. Това стана ясно по време на брифинг на Българска социалистическа партия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Сред претекстовете депутатът Георги Свиленски означи, че отчуждаването на терени за бъдещото уголемение на летището ще се прави за сметка на страната, а не от концесионера. Това от своя страна се счита, съгласно социалистите, като нерегламентирана държавна помощ.

Като друга помощ от страната се възприема приспадането на вложенията като финансови разноски от страна на концесионера.

„ С тази концесия се нарушава правото на Европейски Съюз. Изпращаме писмото в Брюксел и настояваме министър председателят да спре концесията, до момента в който не се обясни дали има непозволена държавна помощ “, считат депутатите.

От Българска социалистическа партия разясниха и горещата сега тематика за строителството на 134 км от Автомагистрала “Хемус" от компанията „ Автомагистрали. Според Йончева строителството е обир и огромно ужилване на данъкоплатеца в размер на 1.350 милиарда лв., който страната осъществя в няколко стъпки, депутатът Елена Йончева.

Социалистите считат за нелегално строителство без план, а държавната компания няма строителна техника. „ Автомагистрали Хемус “ през лятото коси трева, а зимата – снегопочистване, означи Елена Йончева. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР