БСП внася сигнал до ДАНС и очаква позиция на държавата

...
БСП внася сигнал до ДАНС и очаква позиция на държавата
Коментари Харесай

БСП внася сигнал до ДАНС и очаква позиция на държавата относно публикуваните имена на българи в сайта Миротворец

БСП внася сигнал до ДАНС и чака позиция на страната по отношение на оповестените имена на българи в уеб страницата " Миротворец “. Това съобщи водачът на парламентарната група на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка появилите се имена на български публицисти, политици и публични дейци в уеб страницата " Миротворец “, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" С какво тъкмо тези хора заплашват сигурността на Украйна? Информацията, която е качена там, е цялостна с персонални данни. Някои от хората, които са в листата споделиха неща, които ние не знаем за себе си, само че правилни “, съобщи Нинова.

" Информацията на уеб страницата била употребява за научноизследователски, креативен и журналистически цели. Научноизследователска цел било да призоваваш да бъдат убивани хората, където и да ги намерите по света. Творчество било да призоваваш за гибел. Сайтът, изпълнявал своята активност във връзка със законодателството на Украйна. В кое обикновено законодателство се качват описи на хора с персонални данни и се популяризира информация да бъдат убивани “, сподели още Нинова.  

Според нея България не заслужава такова отношение по отношение на украинската страна след предоставената военнотехническа помощ и приютяването на бежанци, бягащи от войната. 

Кристиан Вигенин, който е в листата, съобщи, че не се тормози за живота си. Той обаче също чака реакция на българските институции. 

" Едва през вчерашния ден вечерта на съвещание на комисията по външна политика стартира полемика, която  се изрази в това, че другата седмица ще бъде поканена госпожа Габриел и може би представители на службите. Това, за което настояваме, българските жители, които са в този лист, е да бъдат извадени. Очакваме реакция на българските служби и да дадат повече информация дали тези хора са застрашени и дали са нужни ограничения за тяхната отбрана ", сподели заместник-председателят на Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР