БСП внася проект на решение на НС за сваляне на

...
БСП внася проект на решение на НС за сваляне на
Коментари Харесай

Нинова със закон за имунитета на Борисов

БСП внася план на решение на Народно събрание за събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това разгласи водачът на партията Корнелия Нинова.

Според нея няма нужда от отсрочване на процедурата.

Внасяме предложение – план на решение, залата да гласоподава “за ” или “против ” събаряне на имунитета на господин Борисов. Без основаване на комисия, която 6 месеца да тупа топката, с цел да го изпере. След като те нищо не вършат, откакто той няма доблестта самичък да си го даде, а ръководителят на Народното събрание и болшинството сега тупат топката и го крият, ние поемаме самодейността да внесем този план за решение, сподели Нинова.

Нинова и депутатите от ПГ направиха опит да се срещнат с документите, импортирани от основния прокурор Иван Гешев като претекст за искане на имунитета на Борисов.

Оказа се, че разпоредбите са усложнени и е належащо документално позволение от ръководителя на Народно събрание, въпреки документите да не са засекретени.

Това е супер странна, ненормална, нетрадиционна процедура. Не знам за какво Росен Желязков си е измислил такава процедура, само че всеки народен представител би трябвало да си пусне настрана документално искане той да му постави резолюция, с цел да може да чете документи, които не са секретни и са общодостъпни и са наложителни да ги прочетем преди да вземем решение в зала по какъв начин да гласуваме. Това е доста странна обстановка! Аз се обръщам към ръководителя на Народното събрание да даде тези документи на всички депутати, без да се постанова категорично да желаеме позволение за това. Не се постанова, разяснява Нинова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР