БСП влезе в спор с председателя на парламента Росен Желязков

...
БСП влезе в спор с председателя на парламента Росен Желязков
Коментари Харесай

БСП влезе в спор с шефа на парламента за имунитета на Борисов като "книжчица под мишчица"

БСП влезе в спор с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ) да процедурата по отхвърли на депутата от ГЕРБ Бойко Борисов за имунитета му. Откакто той, с цел да може да продължи следствието против него по проблема " Барселонагейт ",, че при Борисов процедурата не е спазена.

Причината е, че ръководителят на Народното събрание не е изчел по нормалните формалности за отхвърли от имунитета на Борисов. Освен това документът не е импортиран в деловодството на Народното събрание, твърди Българска социалистическа партия.

Росен Желязков отговори, че най-малко двама от депутатите на Българска социалистическа партия - Георги Свиленски и Иван Ченчев - са видели листа хартия с отхвърли на Борисов от имунитета му, като той има и входящ номер (493540049 от 07.07.2023 г.):
" Дори господин Свиленски хвана досието, постави си я под мишката, с цел да я носи в стаята на Българска социалистическа партия. Играехме си на " Къде с таз книжчица под мишчица ", дърпахме се на вратата, с цел да мога да си я взема назад. Явно имате нужда от по-висока степен на фамилиарност за запознаване с това заявление и имахте тази опция ".

Желязков разгласи, че изчитането от трибуната на импортирания имунитет не е належащо. А следствието против Борисов можело да продължи още с подаването на отхвърли от депутатската му отбрана: " Подаденото заявление за единодушие за продължение на наказателно произвеждане или за възбуждане на такова е неотменимо. Конститувният резултат настава от момента на подаването на единодушието ", твърди Желязков. Каза и че писменото заявление на Борисов към този момент е обещано на прокуратурата.

" С тази книжчица под мишчица да занесете имунитета към деловодството на третия етаж ", настоя Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Но Желязков сподели, че тематиката е завършена.

 " Осигурил е парите ": Какво твърди прокуратурата против Борисов по " Барселонагейт "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР