БСП винаги сме правили предложения да бъде облекчена женатаДа бъдеш

...
БСП винаги сме правили предложения да бъде облекчена женатаДа бъдеш
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Женската половина на човечеството има много сериозни качества да управлява света

БСП постоянно сме правили оферти да бъде облекчена дамата

„ Да бъдеш жена в политиката не е леко занятие. Освен, че би трябвало да си на равнището, на което изисква позицията, дамата при всички случаи си остава майка, остава центърът в фамилията, крепителят на традициите. В днешния динамичен публичен и политически живот това е доста съществено тестване. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в ефира на радио “Фокус “.

От своя опит тя показа, че мъчно съчетава ролята на политик и на дамата у дома, само че се пробва да го върша и то по метод, по който да не страдат нито уговорките към фамилията, нито в политиката, нито служебните задължения. „ Понякога има обстановка, в която обаче страда фамилията “, сподели още тя.

Във връзка с предразсъдъците към дамите Анастасова се базира на статистически и социологически проучвания, съгласно които освен в политиката, а и във всички сфери на нашия стопански живот дамите на идентични позиции с мъжете получават доста по-ниско възнаграждение, което е извънредно неприемливо.

„ Дори фактът, че дамите в Народното събрание са доста дребен %, в това число и в нашата парламентарна група сме единствено 4 дами, също приказва за отношението на обществото към дамата. На мъжете се гледа като на по-солидни, по-устойчиви “, уточни депутатът от левицата като добави: „ Може би дамите би трябвало да са по-настойчиви, по-упорито да потвърждават своите качества и нещата ще се трансформират, тъй като аз в действителност считам, че тази част на човечеството, така наречен женска половинка на човечеството има доста съществени качества да ръководи света “, показа още Ирена Анастасова.

По думите ѝ колкото и да е било патриархално нашето общество, българската жена много от дълго време има както изборни права, по този начин и права за реализация в разнообразни сфери. „ Друг е въпросът, че може би с усложняването и с динамичността на живота на българската жена й става все по-трудно това да се случва. Затова ние като партия и в предизборни стратегии, и в стратегии на партията, и в законодателни начинания постоянно сме правили оферти да бъде облекчена дамата “, съобщи социалистът като даде образци с сходни оферти – целодневна организация на работата в учебните заведения, разпределяне на средства за откриване на нови детски ясли и детски градини, с настояването за безвъзмездни детски ясли и детски градини, което едвам тази година към този момент е реалност и то със сериозното гледище на Българска социалистическа партия.

Според народния представител от левицата към момента съществува стандартът, че политиката е мъжка специалност, само че все пак той се разчупва. „ Хората биха дали позитивна оценка на един кмет, без значение дали е мъж или жена, в случай че виждат, че си прави работата. Смятам, че обществото към този момент по този начин дава оценките, а не по отношение на това дали си мъж, или жена “, сподели още тя.

На въпрос кои са преимуществата на дамата в политиката Анастасова отговори: „ Жените рядко биха изпаднали в прекаленост, защото те нормално и в фамилията търсят равновесие. Защото всяко едно семейство е като обществото ни – има разнообразни хора, разнообразни представители и в действителност дамата би трябвало да търси равновесието сред ползите на всички в едно семейство “, изясни тя.

На финала депутатът от левицата съобщи, че качествата, които би трябвало да има дамата в политиката са същите като тези, които би трябвало да има и мъжът. „ Лично аз преди всичко слагам такива качества като честност, възприятие за правдивост, възприятие за господство на закона, подготвеност в сферата, в която е всеки, и отдаденост на работата и на идеята, на която в последна сметка посвещаваш в случай че не живота си, то дълги години от своя живот “, заключи Ирена Анастасова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР