БСП винаги е била партията, която се е стремяла да

...
БСП винаги е била партията, която се е стремяла да
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: В Перник спряха да работят за БСП, след като Борисов обяви Владимиров за един от любимите му кметове

„ Българска социалистическа партия постоянно е била партията, която се е стремяла да има различен метод на живот в страната и да отстояваме на първо място националните ползи, което не постоянно е най-харесваното и се намират хора, даже вътре в Българска социалистическа партия - едните да обслужват едни ползи, а други да имат други разбирания. ” Това съобщи организационният секретар на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в предаването „ Денят стартира ” по Българска национална телевизия.
Той дефинира случилото се на Конгреса на Българска социалистическа партия като „ една предварителна подготовка от една относително лимитирана група от хора ”. Гуцанов напомни и какво е било разпределението на силите – 537 гласа против 220 гласа на първото гласоподаване. 
„ Да се възползват 10-15 души от Конгреса и да създадат този панаир, който се случи, с цел да чоплят от престижа на партията, това обикновено ли е? При състояние че Българска социалистическа партия има действителни шансове да направи голям скок напред. В интерес на истината, програмата беше доста сериозна на този Конгрес, само че общественото пространство беше заето от този скандал ”, разяснява Гуцанов и добави, че е обикновено и е хубаво в Българска социалистическа партия да има инакомислещи, само че един път взето решение от болшинството, то би трябвало да се следва.
Социалистът се спря на тематиката в общественото пространство за напускащи членове на партията: „ Партийната организация в Перник през последните години не знам дали работи за Българска социалистическа партия. Или работи за други партии, или просто не си дава напън. Това се случи след процесите с язовира и когато Бойко Борисов разгласи кмета на Перник за един от обичаните му градоначалници. Що се отнася до Пловдив, ние се разделихме с общинските съветници преди една година и доста ясно се дистанцирахме от тях, когато гласоподаваха за Пловдивския панаир, когато гласоподаваха 88 дка земя до Марица от парк да се направи жилищна постройка. Те нямат нищо общо с Българска социалистическа партия. ”
По неговите думи и Станислав Владимиров, и общинските съветници, и евродепутатите са били определени на своите позиции с помощта на Българска социалистическа партия. „ Така че дано да не не помнят от кое място са тръгнали. И аз разбирам, че тези хора желаят още веднъж да повторят своите мандати, само че защото не са създали това, което е трябвало да създадат, сега се мъчат да упрекват управлението и  да се пробват да запазят своите позиции, само че това не работи за Българска социалистическа партия ”, добави той.
„ Българска социалистическа партия сме изрично срещу влизането на джендър идеологията в България, само че виждаме, че натискът е извънредно огромен за Истанбулската спогодба, в това число от Партията на европейските социалисти ”, акцентира Гуцанов. Той бе безапелационен, че тематиката за домашното принуждение е извънредно значима и напомни, че Българска социалистическа партия е вкарала такова законодателство в 48-ото Народно заседание, само че той не е бил признат.
„ За сметка на това, бяхме единствено на два гласа да се одобри един закон, който  щеше да отвори необятно вратата за джендърството в България ”, означи социалистът и изясни: „ Забележете какъв брой от текстовете даваха опция на неправителствени организации, които щяха да бъдат финансирани от държавния бюджет, да могат да вземат деца от фамилиите им, в случай че то е подало тъжба против родителите си. Те да могат да съдят родителите си и забележете – това дело да не може да бъде прекъснато, един път заведено. И на последващо място – образованието на това дете се поема от тези неправителствени организации. ”
„ Заради това едно от решенията на Конгреса на Българска социалистическа партия е да организираме референдум против джендърството в учебно заведение. След 18 години дано всеки да реши какво да прави. Но до 18 години най-малко децата да не ги закачат ”, сподели още Борислав Гуцанов.
В умозаключение той сподели, че Българска социалистическа партия ще реши с кого да се коалира след изборите след вътрешно допитване до членовете на партията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР