БСП в лицето на Георги Свиленски се помоли на депутати

...
БСП в лицето на Георги Свиленски се помоли на депутати
Коментари Харесай

БСП се моли на опозицията за помощ след спор с ИТН

БСП в лицето на Георги Свиленски се помоли на депутати от опозицията за помощ. Причината е спор сред съдружните сътрудници по тази причина дали народни представители могат да внасят за разглеждане промени в бюджета, което съгласно левицата било работа единствено и само на Министерски съвет.

„ Моля господин Кирил Ананиев от ГЕРБ и господин Йордан Цонев от Движение за права и свободи, които са били финансови министри и са изготвяли бюджета години наред да излязат и да кажат дали това е възможно. Моля ви да излезе и да кажете “, прикани Свиленски.

Според Крум Зарков това не се е случвало в никакъв случай за 32 години, тъй като е опонира на Конституцията и законите в страната.

Ива Митева от Има Такъв Народ, които са и вносители счита, че откакто депутати имат право да вършат оферти сред първо и второ четене, то не вижда причина да се внасят такива законопроекти. Митева изиска и пояснение от Конституционния съд и остро възрази против настояването от страна на аления народен представител Филип Попов точката да падне от дневния ред.

Йордан Цонев пък порица председателстващия Кристиян Вигенин, че точката е позволена до пленарна зала и не вижда причина тя да отпада. Искането на Попов и Българска социалистическа партия пък бе отхвърлено от зала.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР