БСП в Казанлък публично призова кмета от ГЕРБ да спре

...
БСП в Казанлък публично призова кмета от ГЕРБ да спре
Коментари Харесай

БСП-Казанлък: Кметът от ГЕРБ да спре продажбите на апетитните общински имоти в Равда и Несебър

Българска социалистическа партия в Казанлък обществено прикани кмета от ГЕРБ да спре продажбите на общински терени в Равда и Несебър. Социалистите остро разкритикуваха желанието на кмета да изтъргува крайморските терени, благосъстоятелност на всички казанлъчани и то във време на рецесия. Община Казанлък е единствената у нас, която към момента има парцели на първа линия на брега на морето, а разпродаването им не е удачно, изключително в този момент, е позицията на БСП-членовете.

„ Настоящата рецесия е задоволително тежка за всички браншове, най-драстична е в туризма, цените на парцелите край морето падат, безконтролно е да се продава “, установяват общинските съветници от левицата и молят за прекъсване на оповестените търгове.

Категоричната реакция на казанлъшките социалисти идва единствено няколко дни преди да стартира разглеждането на бюджета на община Казанлък за тази година в комисиите на локалния парламент.

„ Приоритетът на бюджет 2021 би трябвало да са жителите. Българска социалистическа партия неколкократно предложи ограничения за облекчение на финансовата тежест за фамилиите, чиито деца посещават детски градини и за наемателите на общинска благосъстоятелност, директно наранени от въведеното изключително състояние, както и понижаване на таксата боклук за жителите на общината “, припомниха от БСП-Казанлък като показаха и вяра, че локалната администрация ще прояви в разсъдък: „ Вярваме, че ръководещата коалиция в Казанлък, отпред с ГЕРБ, ще прояви съчувствие към изнемогващите хора, които ежеседмично се усилват “.

В апела, публикуван в обществените мрежи, ръководителят на групата общински съветници от „ Българска социалистическа партия за България “ Пламен Караджов е безапелационен: „ Дошло е време, в което властта би трябвало да не помни за комисионните от плочки, тротоари, градинки и асфалта “.

Съветниците-социалисти внесоха в казанлъшкия общински съвет 8 оферти за разискване при дебатите на проектобюджета. Сред тях са средства за незабавните поправки в двете отделения по хирургия и за лекуване на нервни заболявания в МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски “, за санирането и ремонта на ДКЦ „ Поликлиника “, както и средства за повишение квалификацията на лекари и медицински фрагменти. БСП-съветниците са предложиха на кмета да планува във финансовия проект за 2021 година субсидиране на превозвачите, които реализират публичен превоз за обществените групи, възпитаници и пенсионери.

„ Да се заложат средства за 19-те кметства с 50% повече от 2020 година, финанси за планиране на многофункционална спортна зала, за подкрепяне присъединяване на треньорите и техните ученици за интернационалните шампионати и да се реновира спортната площадка по скейтборд в парк „ Васил Левски “, оферират още от левицата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР