БСП твърдо отрича да е била финансирана по някакъв начин

...
БСП твърдо отрича да е била финансирана по някакъв начин
Коментари Харесай

Кирил Добрев: БСП няма „черна каса”, не сме финансирани от Бенчо Бенчев

БСП твърдо отхвърля да е била финансирана по някакъв метод от Бенчо Бенчев.

Ако някой е получавал средства от Бенчо Бенчев и си мисли, че той е от Българска социалистическа партия, се бърка, съобщи на брифинг зам.-председателят на социалистическата партия Кирил Добрев.

Той беше безапелационен, че публично средства от Бенчев в Българска социалистическа партия не са постъпвали, с изключение на 70 лева, които групата общински съветници на Българска социалистическа партия и коалиция в Бургас събира за своята активност.

Зам.-председателят на соцпартията акцентира, че те нямат " черна каса " и получават добра държавна дотация, с която се устоят.
Атанас Зафиров за Бенчо Бенчев: Фиксацията върху Българска социалистическа партия е неточна Тя се дължи на обстоятелството, че уплашихме съперника с тези хора, които събрахме на Бузлуджа и с нашия стратегически документ
Добрев уточни също, че въпросният общински консултант е представител на Сдружението на пенсионерите – сътрудник в групата на социалистите в Общинския съвет в морския град.

Мога да кажа кой е помагал на Бенчев да си зарежда „ ройса” - институциите, разяснява в отговор на въпрос Кирил Добрев, представен от Българска телеграфна агенция. Той разясни, че охранителната компания, в която Димитър Желязков – Митьо Очите е помагал, е спечелила публични поръчки за защита на обекти – най-вече обществени институции като НОИ-Бургас, митниците на пристанището в града и в Ямбол и други

Зам.-председателят на партията, без да дава детайлности, упрекна ГЕРБ в опити да купува депутати от левицата, на които била предлагана петцифрена заплата, с цел да поддържат кабинета при избор на съмнение.

Българска социалистическа партия подозират държавното управление в опит да купи и парламентарна поддръжка за новия политически сезон, а също и за локалните избори една година преди тях.
Бенчо Бенчев пред bTV: Нямам общ бизнес с Димитър Желязков, не съм го укривал Когато приказвам с един нарушител, не значи, че и аз съм нарушител, разяснява общинският консултант, арестуван дружно с Митьо Очите в Истанбул
Причината за подозренията е Постановление на Министерски съвет от 31 юли,с което без координиране с всички министерства и без глоба на Народното събрание, по думите на Добрев, се отпускат близо 111 млн. лева за общини.

По данни, представени от зам.-председателя на соцпартията, 40 общини, ръководени от ГЕРБ, получават близо 73 млн. лева, 34 на Движение за права и свободи – към 28 млн лева, и единствено 5 общини, ръководени от Българска социалистическа партия – 2,2 млн. лева Все още Българска социалистическа партия е втора политическа мощ, а разпределението на средствата е като за треторазрядна политическа мощ, разяснява Кирил Добрев.

По думите му 360 млн. лева са разпределени от това държавно управление за по-малко от година, от които едвам 8 млн. лева са за общини, ръководени от Българска социалистическа партия. В същото време село с 200 души получава 1 милион за асфалтиране, има общини с малко поданици, които получават забавни съгласно Добрев суми – Доспат, Харманли Казанлък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР