БСП целят ниска избирателна активност на европейския вот и ерозия

...
БСП целят ниска избирателна активност на европейския вот и ерозия
Коментари Харесай

Цветанов в Долни чифлик: БСП целят ниска избирателна активност на европейския вот и ерозия на доверието в институциите

БСП целят ниска изборна интензивност на европейския избор и ерозия на доверието в институциите. При ръководство на ГЕРБ в никакъв случай не са спирани европейски стратегии и европейски средства, а тъкмо те подсигуряват развиването на обитаемоте места в България. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на Националния избирателен щаб на партията Цветан Цветанов при визитата си в Долни чифлик.

В подтекста на идните европейски избори Цветанов увери, че претендентите на ГЕРБ работят страната ни в идващия програмен интервал да получи рекордно висок европейски бюджет в размер на 18 милиарда лева В рамките на срещата бе обърнато внимание и на политиките на държавното управление в областта на образованието, което е и целта на третия кабинет на Бойко Борисов.

„ Както всички знаете – поели сме ангажимент в края на мандата през 2021 година учителските хонорари да бъдат увеличени двойно – съпоставимо с 2017 година Изчисленията сочат, че просветителната инфраструктура в цялата страна се нуждае от 9 милиарда лева вложения. 700 млн. лева към този момент са обезпечени по Оперативна програма „ Региони в напредък “, което разреши обновяването на 500 учебни заведения и детски градини. Усилията ни не стопират дотук, даже в противен случай – имаме упоритостта да ускорим и да увеличим вложенията в просветителния бранш “, осведоми жителите на Долни чифлик Цветанов.

По думите му постигнатото в регионалния център Варна основава причина за развиването на целия район, за привличането на повече вложения и благоприятни условия за реализация на жителите.

На собствен ред кметът на Варна и регионален координатор на ГЕРБ Иван Портних прикани присъстващите да не подценяват евроизборите, тъй като разсъдъкът би трябвало да надделее над популизма.

Кметът на общината Красимира Анастасова посочи ролята на европейската взаимност за обновяването на инфраструктурата в дребните обитаеми места. „ По програмата за развиване на селските региони следва да осъществяваме план на стойност 2 млн. лева за главен ремонт на улици в Долни чифлик и село Старо Оряхово. Имаме поддръжката и на държавното управление на Бойко Борисов”, означи Анастасова, като напомни, че с национално финансиране в Долни чифлик се построява канализация с обща дължина към 3500 м за 260 парцела и повече от 1000 души.

Тя сподели, че единствено в този мандат с изключение на канализация, със средства по ПУДООС ще има и асфалтирани 7 км. улици. „ Полагаме грижи за всички градове и села. С национално финансиране през тази година за курортни и обитаеми места като Шкорпиловци ще могат да се построяват пречиствателни станции. В момента търсим подобаващ терен за това. Благодарение на законодателната смяна, която беше направена наскоро, общината към този момент получи ръководството на минералните си води, което е доста значимо за локалния туризъм “, изясни градоначалникът.

В срещата, която се организира по самодейност на общинския началник на ГЕРБ Николай Николов, взеха присъединяване също народните представители Павел Христов, Таня Петрова, Емилия Милкова, Владимир Вълев и Нели Петрова, както и общински съветници от Долни чифлик.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР