БСП трябва да се готви за предсрочни избори, защото дори

...
БСП трябва да се готви за предсрочни избори, защото дори
Коментари Харесай

Петър Витанов: БСП трябва да се готви за избори, застрашени сме да останем извън парламента

БСП би трябвало да се готви за предварителни избори, тъй като даже да се осъществя държавно управление с третия мандат, неговият живот няма да е дълъг поради нежното болшинство, на което ще разчита. Това разяснява пред радио „ Фокус “ Петър Витанов, началник на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал.

„ Има едно общо очакване или желание от страна на управлението на Българска социалистическа партия да осъществя третия мандат, само че съгласно мен това е извънредно сложна задача.

Заявката, че министър председателят би трябвало да е от „ Продължаваме промяната “ евентуално има политическа логичност, само че няма да бъде признат добре от симпатизантите на Българска социалистическа партия. Защото в случай че „ Продължаваме промяната “ желаеха да имат различен претендент за министър-председател, те щяха да го предложат и да създадат всичко по силите си, с цел да осъществят държавно управление с мандата си “, сподели Петър Витанов.

Според социалиста „ залепването на Българска социалистическа партия до Политическа партия “ няма да донесе триумф на левицата на изборите. Петър Витанов е на мнение, че „ Продължаваме промяната “ към този момент се готвят за избори. Българска социалистическа партия също няма време за отсрочване.

„ Дори да се осъществя кабинет с третия мандат, при тази нежна поддръжка, животът му няма да е дълъг. И Българска социалистическа партия незабавно би трябвало за стартира подготовка, с цел да не катастрофира “, сподели социалистът.

Според Витанов е належащо идейно и кадрово обновяване.

„ Ясно е, че ще понесем негативи от ръководството и поради прекъснатите газови доставки от Русия и поради това, че сме на ръба от преустановяване на дипломатическите връзки с една от международните сили, а това левият гласоподавател мъчно ще елементарни “, добави социалистът.

„ Българска социалистическа партия би трябвало да има явен проект, по какъв метод ще се бори с инфлацията, с непрекъснато галопиращите цени на всички артикули “, сподели той и добави, че Българска социалистическа партия е предложила серия от положителни ограничения като участник в кабинета, само че те не са задоволителни.

„ Една от основните тематики е подоходното облагане, което ще може да затвори ножицата сред небогати и богати. А тя е жестока – разлика от осем пъти. Никъде в Европейски Съюз няма сходно неравноправие, каквото у нас. И тук ясно би трябвало да си отговорим, дали българската левица ще съставлява ползите на едрия бизнес или на тези две трети от българите, които взимат заплати от 1000 лв.. Не може най-бедната страна в Европейски Съюз да няма мощна левица “, сподели още Петър Витанов.

„ Няма време за взаимни отстъпки, за шикалкавeне, тъй като сега сме застрашени да сме даже отвън Народното събрание “, е мнението на евродепутата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР