БСП трябва да има писмени гаранции от Има такъв народ“

...
БСП трябва да има писмени гаранции от Има такъв народ“
Коментари Харесай

Вигенин: БСП иска писмени гаранции от Има такъв народ

БСП би трябвало да има писмени гаранции от „ ИТН “ за политиката, която ще води бъдещото държавно управление. Подкрепа на сляпо не можем да дадем. Съставът на кабинета е значим за нас, въпреки че нямаме желание да излъчваме министри.

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин по отношение на диалозите, които левицата води с Има Такъв Народ.

Той счита, че към средата на идната седмица ще има по-голяма изясненост.

„ Към този миг след тези четири експертни срещи нямаме аргументи да имаме съмнения във връзка с политиката, която ще бъде следвана. Нашият Национален съвет сложи още едно изискване, ще вземем окончателното си решение дали поддържаме държавното управление, когато забележим неговия финален състав и се подпише съглашение, с което те да се ангажират “, сподели Вигенин
 Вигенин напомни, че Българска социалистическа партия не са обещавали безусловна поддръжка за кабинет на ИТН Вигенин напомни, че Българска социалистическа партия не са обещавали " безусловна " поддръжка за кабинет на " ИТН "
" На тези, които не престават да настояват, че през април сме декларирали " безусловна " поддръжка за кабинет на Има Такъв Народ, желая да напомня, че с реше...

Той посочи, че поканата за диалози е пристигнала от Има Такъв Народ за съответни политики, а не за за се оферират министри. По тази причина той изрази удивление от нервната позиция на другите две партии, които вземат участие в договарянията – „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! “.

Вигенин уточни, че „ нямат коренни разлики “ с Има Такъв Народ.

„ На тези експертни срещи срещаме един добър метод, диалозите са задълбочени, това ни дава вяра, че Има Такъв Народ подхожда този път доста съществено. В стопанската система има съвпадения, има и разлики, особено във връзка с приходите и данъчното облагане, в какъв период да бъдат въведени новите ограничения. Имаме схващане, че би трябвало да се покачат приходите, че има потребност от стимулиране на стопанската система и експорта “, сподели Вигенин.

Според него би трябвало да се избегне обстановката да има нови избори, само че не непременно, тъй като Българска социалистическа партия не може да прави безпринципни обединения. „ Отговорността е на първо място на Има Такъв Народ, само че дано дадем нужното време на тази партия, която е нова “, добави той.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР