БСП тръгва на изборите със самочувствие за добре свършена работа.

...
БСП тръгва на изборите със самочувствие за добре свършена работа.
Коментари Харесай

БСП тръгва на изборите със самочувствие за добре свършена работа

БСП потегля на изборите със самочувствие за добре свършена работа. Това съобщи водачът на партията Корнелия Нинова в Бургас при откриването на предизборната акция на левицата. Преди началото й Нинова, лидерът на листата в Бургас Петър Кънев, претенденти за народни представители в цялата страна, евродепутатът Цветелина Пенкова и млади социалисти откриха шатрата на Българска социалистическа партия и на Младежкото обединяване до Часовника.
После те минаха по централната бургаска улица " Богориди " до откритата сцена " Охлюва " в Морската градина. Социалистите бяха посрещнати и приветствани от доста жители. Мнозина си направиха фотоси за спомен с Корнелия Нинова, подариха й цветя и пожелаха триумф на Българска социалистическа партия и на бургаските кандидат-депутати.
" През последните 7 месеца социалистите бяхме постоянни в държавното управление. Бяхме предвидимите, диалогичните, рационалните и най-много обществения дирек в държавното управление. Гарантирахме помощта към всяко едно семейство и домакинство за прекосяване по-леко през рецесията ", съобщи по-късно Нинова пред събралите се членове и симпатизанти на левицата, измежду които имаше доста младежи.
" Една трета от претендентите ни за депутати са до 35-годишна възраст, а 46 от тях са девойки. Щастлива съм, че за пръв път от доста години имаме такова подмладяване в листите. С дързостта на младите и мъдростта на опитните ние имаме най-хубавия екип ", обърна се към присъстващите Нинова. 
За Българска социалистическа партия най-важни са стопанската система и обществената политика. " Напоследък всички се хвалят с направеното от Българска социалистическа партия в секторите, които ние управлявахме. Подпомогнахме компаниите, като ги подкрепихме с обезщетения за високия ток, не допуснахме всеобщи банкрути и уволнения на служащи ", акцентира Нинова. Тя напомни, че Европа е признала България за първа по промишлено произвеждане през интервала на ръководството на Българска социалистическа партия. По думите на Нинова стопанската система е подсигурила пари за мощната обществена стратегия, която се е случила с помощта на левицата. 
Нинова подсети, че с помощта на Българска социалистическа партия младите могат да заведат децата си на детска градина гратис. А за тези, за които няма места в тях, страната е осигурила парични суми, с цел да ги гледат умерено. Младите фамилии заплащат по-малко налози - 600 лв., в случай че имат едно дете, и 1200 лв. за две деца. Увеличено е майчинството за втората година на 710 лева, а минималната заплата е увеличена на 710 лв.. Ваучерите за храна от 80 лева са станали 200 лева и с тях служащите могат към този момент да си платят почивката на морето или да отидат на културно мероприятие, с цел да подпомогнем и българската просвета.
  " Скъпи наши майки, татковци, баби и дядовци! В тази тежка рецесия и при тези доста проблеми успяхме да увеличим пенсиите. Знаем, че не е задоволително, само че направихме първата крачка. Свършихме добра работа, само че знаем и какъв брой доста остава. Затова сме подготвени с решения още от първия ден на идващия парламент ", разгласи Нинова. Според нея най-големият проблем на хората са цените, инфлацията, ниските приходи, бедността и неравенствата. " Имаме в програмата си цялостна политика по приходите. Но ще стартираме с най-важното. Първото решение, което ще внесем в Народното събрание, ще бъде за заледяване цената на газа. Настояваме за таван на цената, на която той да се продава на компании и семейства, а разликата да поеме страната. Направиха го редица европейски страни. Решенията на Българска социалистическа партия са изпълними и ние го доказахме със замразяването на цената на тока за семействата и по този начин преведохме доста фамилии през тежката зима. Помогнахме и на компаниите с обезщетения и спасихме стопанската система ", разгласи Нинова.
Българска социалистическа партия ще продължи със обществената политика, която е нейната същина, лице и сърце на партията. Социалистите ще упорстват за безвъзмездни медикаменти за деца до 14-годишна възраст и безвъзмездни учебници до 12 кл. " Ще има преизчисление на пенсиите и нарастване на минималната работна заплата на 850 лв.. Това е не просто нужда, а наложителност, с цел да преведем и хората, и стопанската система през тежката зима, която ни чака. Доказахме с работата си, че каквото обещаем, го изпълняваме. Оценявайте ни по резултатите ", заключи Нинова.
  " Подкрепете ни! Българска социалистическа партия е достоверният герой против модела " ГЕРБ ". 6 години в съпротива се борихме против него. Какво ли не ни предизвикаха, само че не съумяха нито да ни купят, нито да пречупят волята ни за смяна. 7 месеца в ръководството показахме, че може да се постави завършек на модела на обири, на обръчи от компании, на източване на 10 милиарда лв. от страната и тези пари да стигнат до всеки един от вас. Защото народът е създал тези пари и той би трябвало да ги получи ", разяснява Нинова.
" Това сме ние - открити, поредни, кардинални, диалогични и рационални. Ние сме хора, които сме подготвени да се борим до дъно за обществена и сигурна страна с номер 28. Подкрепете ни ", прикани Нинова.
Отиваме на тези избори с изпълнена предизборана платформа - с стопански напредък, със своевременна помощ за земеделските производители, с спомагателни дотации, с сполучлива стратегия и положителни резултати в региона на туризма, съобщи от трибуната регионалният водач на социиалистите в Бургас Стойко Танков.
 
 
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР