БСП стопира преговорите за съставяне на ново правителство в рамките

...
БСП стопира преговорите за съставяне на ново правителство в рамките
Коментари Харесай

И БСП се отрекоха от Кирил Петков заради изгонените руски дипломати

БСП стопира договарянията за сформиране на ново държавно управление в границите на настоящото национално заседание с " Продължаваме промяната ". Причината - изгонването на 70 души от посолството на Руската федерация у нас, което не било координирано с съдружните сътрудници.

Това съобщи след съвещание на управлението на " столетницата ", извършено в Народното събрание партийният водач Корнелия Нинова, а точните й думи бяха, че социалистическата партия " замразява " диалозите.

" Стопираме всевъзможни договаряния за сформиране на ново държавно управление с Политическа партия. Решението на бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е невиждано в дипломатическата история. Това е на прага на разкъсване на дипломатическите връзки. За нас това е безусловно недопустимо - и по метода, по който е взето това решение, както и по наличието, което има това решение ", сподели водачът на " Позитано " 20.

За следващ път министър председателят Петков взимал еднолично значимо решение, само че към този момент търпението се е изчерпало, остра бе Нинова. Макар и неведнъж запитана, тя не влезе в последователност кои са били другите еднолични решения, с които левицата не е била съгласна.

Решението за изгонването на дипломатите не било в съгласие, както и удостоверила вицепрезидентът Йотова. " Който твърди такова нещо, както да вземем за пример вицепрезидента Йотова, да извади и потвърди това решение ".

Лидерът на Българска социалистическа партия настоя още и президента Радев да свика КСНС по тематиката. И още - ще желаят и закрито съвещание на Народното събрание, на което да бъде изслушан шефът на ДАНС. " За отчета, който е изготвил и дал до този миг, може би само на господин Петков. Ако президентът не знае, че има подобен отчет на ДАНС, то значи има нещо сбъркано в страната ", добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР