БСП стъпка Истанбулската конвенция и след петчасови разгорещени дебати взе

...
БСП стъпка Истанбулската конвенция и след петчасови разгорещени дебати взе
Коментари Харесай

БСП не подкрепя ратификацията на Истанбулската конвенция

Българска социалистическа партия стъпка Истанбулската спогодба и след петчасови разгорещени диспути взе решение - няма да поддържа ратификацията й в Народното събрание.

61 социалисти застанаха зад позицията на соцръководството срещу конвенцията.

25 желаеха Българска социалистическа партия да я ратифицира, а 7 се въздържаха.

Соцлидерът Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила и президентът на ПЕС Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия,... към профила влязоха в директен дуел с противоположни тези. Нинова отбрани разбирането, че Българска социалистическа партия поддържа битката с насилието против дами, само че не може да поддържа документ с низчистена формулировка за пол и двузначен текст.

Президентът на ПЕС Станишев пък подсети, че в случай че социалистите не поддържат конвенцията, това няма да се одобри с положително око. Той изреди и най-малко четири образеца за дами, станали жертва на домашно принуждение от началото на годината.

Зад него застана различен евродепутат - Георги Пирински, само че знакови социалисти заеха позицията на Корнелия Нинова. Кристиан Вигенин Кристиан Вигенин е секретар на ПГ на "БСП за България " и... към профила пък разгласи, че конвенцията не е неговата тематика, още повече, че като външен министър през 2014 година той е защитил позицията, че България гледа на документа с запаси и няма да го поддържа поради двусмислие в някои текстове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР