БСП-София заедно с Инициативния комитет на Ваня Григорова ще обсъжда

...
БСП-София заедно с Инициативния комитет на Ваня Григорова ще обсъжда
Коментари Харесай

От щаба на Ваня Григорова: Имаме аргументи да оспорваме резултатите в София

БСП-София дружно с Инициативния комитет на Ваня Григорова ще разисква дали да оспорва резултата от изборите за кмет на столицата.

" Не това, че разликата сред Терзиев и Григорова е дребна, а други обстоятелства навеждат на мисълта, че има съображение да се оспорва изборният резултат, само че това е въпрос на политическо решение, което следва ", заяви по съпредседателят на Левицата Костадин Паскалев, който беше в щаба на кандидатката на Българска социалистическа партия.

" Разгледайте резултатите в " Люлин ". Имаме чисто юридически причини да апелираме резултатите от изборите в София, само че то е въпрос на политическо решение на Коалиционния съвет, който издигна Ваня Григорова. Още тази седмица, допускам че ще го вземем ", добави Паскалев.

Той обаче ясно акцентира, че нито един член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия не е взел участие в акцията на Ваня Григорова. " Това е реалност, който е доказуем. Тя беше кандидатура на Градския съвет на Българска социалистическа партия, " Левицата! " и другите съдружни сътрудници ", сподели Паскалев.

Според него резултатът на Григорова е композиция от протестен избор и мажоритарен избор.

" Тя имаше ясни послания, които се харесват на хората. Умнокрасивите организираха една отвратителна акция против нея преди втория тур, която отврати част от десните гласоподаватели, които ги наказаха, гласувайки за Ваня Григорова ", разяснява някогашният социалист.

По думите му " вкарването на тематиката за Крим и Путин на локални избори е неуместно, само че това беше част от тактиката на умнокрасивите ".

" Изборите за нас не са завършили. Продължаваме да вършим редом броене секция по секция, глас по глас. ", сподели по-рано, още веднъж по БНР Жельо Бойчев, който също е от Инициативния комитет, издигнал Григорова.

" Разлика от няколко хиляди гласа няма по какъв начин да бъде призната, без да се прегледа всеки от протоколите, посочи Бойчев. Той не изключва правосъдно оборване на балотажа в София, тъй като по думите му има " задоволително индикации " за сходна тъжба.

" Към момента приказваме за фотофиниш ", разяснява той. Според него социолозите манипулативно са подвеждали гласоподавателите през вчерашния ден следобяд.

" В щаба имахме информация за доста отводи и измествания на екзит половете. Ако си бил на терен, знаеш какви са настройките и настроенията и те не подсказваха, че в София ще има огромна разлика. ", добави някогашният народен представител от Българска социалистическа партия.

Все още ЦИК не е разгласила данни от обработени 100% от протоколите, а все още разликата сред спечелилия Васил Терзиев и Ваня Григорова е към 4500 гласа.

Паскалев пък ясно изясни, че няма по какъв начин Ваня Григорова да щурмува водачеството в Българска социалистическа партия.

" Григорова не е опасност за лидерския пост на Корнелия Нинова, тъй като не е член на Българска социалистическа партия, уточни още Паскалев и акцентира, че Нинова се пробва да резервира поста си в продължение на години, като отстранява от партията всеки, " който се пробва по някакъв метод да съобщи искания за държанието на лидерката ".

Инфо: dir.bg

Тагове: Ваня Григорова Левицата Васил Терзиев Костадин Паскалев съпредседател БСП избори местни избори балотаж резултати оспорване на резултати
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР