БСП - София поиска оставките на зам.-кмета на столицата Тодор

...
БСП - София поиска оставките на зам.-кмета на столицата Тодор
Коментари Харесай

БСП - София поиска оставката на зам.-кмета Тодор Чобанов

Българска социалистическа партия - София изиска оставките на зам.-кмета на столицата Тодор Чобанов и на Малина Едрева като ръководител на Комисията по просвета в СОС поради неуспеха на Бронзовата къща. Това разгласи ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов пред публицисти, съобщи " Фокус ". Мотивът за желаната оставка е неуспехът в построяването на Бронзовата къща.
Ако междинните стадии на плана за Бронзовата къща не се изпълнят в период, ще го прекратим, съобщи по-рано през днешния ден заместник-кметът по направление " Култура, обучение, спорт и предварителна защита на зависимости " в Столична община доктор Тодор Чобанов.
" Има решение на Столичния общински съвет и сътрудниците от Българска социалистическа партия го знаят. Това решение има параметри и ние като администрация сме длъжни да го изпълняваме. Авторът има своите проблеми с построяването, само че ние вършим всичко допустимо той да съблюдава периодите и уговорките, които са поети. Оттук нататък отговорността за осъществяването на една художествена творба е нейният създател. Информацията, която получаваме от Посолството на Австрия и от институциите, с които той партнира, е, че проблемите са от друго естество. Очевидно се работи сега по обекта, само че в случай че междинните стадии не се изпълнят – 18 юни е първият, просто ще прекратим плана ", сподели още зам.-кметът на София и посочи, че хора на общината всеки ден са на място и наблюдават какво се случва там.
" Никаква инвестиция не е направена от Столична община, това са спекулации. Очевидно става въпрос за невъзможността на един живописен колектив да извърши тази апаратура ", разяснява доктор Чобанов.
На въпрос дали позволява, че Българска социалистическа партия може да изиска оставката му, той отговори: " Всичко е допустимо. Тя е желана към този момент няколко пъти. Те са политици и това е тяхна работа. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР