БСП сме принципни и последователни, както обявихме още при избора

...
БСП сме принципни и последователни, както обявихме още при избора
Коментари Харесай

Йорданка Георгиева: Новите членове на КС няма да пазят Конституцията – те ще пазят гърбовете на своите партийни лидери

„ Българска социалистическа партия сме кардинални и поредни, както обявихме още при избора на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков в петък – апелираме като противоконституционни и избора им, и периода, дружно с опозиционните народни представители от „ Възраждане ” и Има Такъв Народ. Днес събрахме подписите и внесохме жалбата. Стана ясно, че Конституционен съд е образувал дело по тази наша тъжба ”. Това съобщи в „ Денят ON AIR ” националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Йорданка Георгиева. Наред със законовата, тя акцентира и моралната страна на самия избор на Атанасова и Белазелков:
„ Моите почетения към госпожа Атанасова като парламентарист, само че нашата позиция е, че за конституционни съдии не би трябвало и не могат да бъдат избирани, хора, които имат ярка политическа багра. А Десислава Атанасова е наричана „ острието на ГЕРБ ”, „ дясната ръка на Бойко Борисов ”, тя беше ръководител на парламентарната  група на ГЕРБ в няколко Народни събрания. Какво се промени за една нощ, че тя ставайки парламентарен съдия  - ще взима безпристрастни решения ”, съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ”.
Йорданка Георгиева бе безапелационна,че с този избор е паднала последната цитадела на правовата страна. „ Конституционният съд беше овладян от вътрешната страна. Защото, политическите назначения няма да пазят Конституцията, те ще пазят гърбовете на своите политически водачи ”, съобщи националният представител от Българска социалистическа партия.
Тя напомни, че 14 адвокатски колегии към този момент са внесли мнения „ срещу ”, има извършен и митинг, има мощен публичен отзив и реакция. 
По думите на Йорданка Георгиева случилото се с смяната в активността на Комисията за надзор над службите е следващото тъпчене на правовата страна.
Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” бе безапелационна, че идните избори за Европейски парламент са извънредно значими предвид на все по-значимия въпрос – България като пълновръстен член, заслужил такова наличие, да бъде показана в Брюксел от хора, които са проевропейски настроени, само че които ще отстояват българския суверенитет и народен интерес.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР