БСП ще започне разговори с парламентарните групи на ДПС и

...
БСП ще започне разговори с парламентарните групи на ДПС и
Коментари Харесай

БСП ще разговаря с ДПС и "Воля" за внасяне на вот на недоверие към правителството

БСП ще стартира диалози с парламентарните групи на Движение за права и свободи и " Воля " за внасяне на първи избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 ". Предложението на левицата ще бъде тематиката на вота да е обвързвана с корупцията, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден. По думите й може да е за корупция в опазването на здравето, образованието, районното развиване или други сфери, защото на всички места имало мотиви.

Разговорите ще стартират идната седмица и ще се водят в Народното събрание, така че нямало да има " нищо скрито-покрито ".

Решението за започване на диалози с останалите партии за внасяне на избор на съмнение към държавното управление бе взето от конгреса на Българска социалистическа партия в събота. Неофициалното предпочитание на социалистите е вотът да бъде импортиран при започване на януари, когато България за първи път ще ръководи Съвета на Европейския съюз (ЕС). Според Нинова председателството не можело да оправдае корупцията, която се вихрела в страната.

В сряда Движение за права и свободи разгласи, че корупцията е сериозна тематика за внасяне на избор на съмнение. Засега депутатите от " Воля " нямат позиция по въпроса.

За внасяне на избор на съмнение са нужни 48 подписа, а народните представители на социалистическата партия са 80, така че не е нужна поддръжката на другите политически сили. За събаряне на държавното управление са нужни гласовете на 121 от 240 депутата, т.е. и гласове на други партии. Заедно с Движение за права и свободи и " Воля " обаче гласовете могат да станат 118, което значи, че вотът ще е несполучлив.

" Ясно ни е кой какъв брой гласове има. Вотът на съмнение не е математика, а политика и диалог за проблемите ", разгласи Нинова през днешния ден. Според нея е необходим и публичен диалог отвън Народното събрание за битката с корупцията.

" Искаме битката с корупцията да се стартира един път вечно ", сподели още Нинова и изясни, че сега има политическа реплика за такава.

В парламентарните групи на ГЕРБ и " Обединените патриоти " считат, че вотът на съмнение ще бъде несполучлив.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР