БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за провал

...
БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за провал
Коментари Харесай

Водната криза предизвика политически сблъсък между БСП и ГЕРБ

БСП ще внесе избор на съмнение към държавното управление за неуспех в политиката по околната среда и водите, поради водната рецесия. Решението заяви водачът на партията Корнелия Нинова. Управляващите не считат да се отхвърлят от властта. Проблемите с водата в Перник провокираха задочна замяна на реплики сред премиера и водача на Българска социалистическа партия. Бойко Борисов изиска обзор на огромните приватизационни покупко-продажби в Перник.

Водната рецесия провокира политически конфликт. Премиерът беше предизвикан от вчерашното посещаване на Корнелия Нинова в Перник, където тя сложи въпроса за отговорността за обстановката и изиска среща с основния прокурор. Борисов се разгласи за инспекция на приватизационните покупко-продажби в града.
Бойко Борисов - министър-председател: Твоята шефка през вчерашния ден търси отговорност, аз съм " за ". Тези 30 години - 4 е ръководен градът от ГЕРБ, другите 26 - все от Българска социалистическа партия. Искам правдивост, да се върнат обаче назад, от в този момент обратно - по какъв начин са приватизирани огромните мощности на Перник. Аз нямам такива връзки с основния прокурор, да му се обаждам, да му разпореждам задания и да желая отчетност от основния прокурор, само че те тъй като са привикнали да си имат основни прокурори, по този начин си вършат. В случая няма никаква работливост от това.
Премиерът уточни, че за първи път си разрешава политически коментар за рецесията в Перник.
Бойко Борисов - министър-председател: Щото бях атакуван, не за друго. Г-жа Нинова хубаво ми даде звук, ще излязат доста забавни работи за разнообразни типове ръководство.
Българска социалистическа партия бяха ясни, че няма да носят отговорност за рецесията. И упрекнаха кабинета в непросветеност, безхаберие и обири.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Тази отговорност е политическа, по тази причина желаеме избор на съмнение към държавното управление и оставка на цялото държавно управление. Да оставиш половин милион българи без главно човешко богатство - питейна вода, е политика на геноцид. Така че всичко е политика и от 10 години тя има едно лице и едно име - Бойко Борисов. Каква е главната разлика сред мен и господин Борисов във връзка с основните прокурори на България - той ги вика в Банкя или в Бояна. Той поддържа връзка със задкулисието и реди в прокуратурата нещата, аз поддържам връзка обществено в осъществяване на предпочитание на български жители.
По мотив вота екоминистърът Нено Димов уточни, че Нинова се изрича неподготвена. И напомни, че по време на ръководство на Българска социалистическа партия през 2013-2014-та стратегия " Околна среда " е била спряна и са замразени всички пари за ВиК бранша.
Нено Димов - министър на околната среда и водите: Когато госпожа Корнелия Нинова приказва за Перник, дано да е наясно, че точно нейният кмет не съумя да вкара града си в първия цикъл на планове за ВиК.
Всички ТЕЦ-ове и топлофикации бяха приватизирани в интервала 2004-2009-та, когато госпожа Нинова е зам.-министър на енергетиката, който е изпъден поради абсурда с Вальо Топлото.

От ляво нападнаха кабинета и поради мръсния въздух.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Трети сме в света по нечист въздух, тъй като държавното управление на Бойко Борисов позволява импорт на отпадъци от целия свят, които да се горят в България. Дишаме рак и пием отрова. Ненов Димов - Това, което госпожа Нинова прави е продължение на една политика с подправени вести да се насажда боязън.
ГЕРБ свързаха водната рецесия и със сюжет против властта, сходен на този от 2013-та.
Красимир Велчев - ГЕРБ: За да се подаде оставка и да се смъкна Борисов.
Някои наши политически съперници и среди заинтригувани вършат по този начин, че цялата виновност за тази рецесия да се препише на държавното управление и ГЕРБ.

Българска социалистическа партия ще внесат вота в първите работни дни на Народното събрание в средата на януари. Готови са на диалози и с други партии. Очакват поддръжка и от жителите, наранени от проблемите с водата.
Още по тематиката Водната рецесия в Перник
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР