БСП ще внесе в сряда искането си за обявяване за

...
БСП ще внесе в сряда искането си за обявяване за
Коментари Харесай

БСП атакува пред КС следенето на гражданите под карантина

Българска социалистическа партия ще внесе в сряда настояването си за оповестяване за противоконституционни на измененията в закона, с които се позволи на Министерство на вътрешните работи да следи жителите, сложени под карантина, посредством мобилните им устройства.

“Предложението (за промени в Закона за електронните съобщения) бе направено в несъгласие с парламентарния устав преди второто четене на закона и без авансово публично разискване “, разяснява Българска социалистическа партия.

Още на 27 март водачът на партията Корнелия Нинова разгласи желанията на Българска социалистическа партия да внесе конституционната тъжба, само че действително тя ще бъде импортирана на 22 април – близо месец по-късно.

Още на 24 март Министерство на вътрешните работи получи опция да наблюдават трафичните данни от мобилните телефони на българските жители без правосъдно позволение. Оправданието е, че би трябвало да се управляват поставените под карантина.Полицията получи опция безотговорно да изисква информации от мобилните оператори за това кой къде върви.

Трафичните данни на жителите не засягат същинската преписка, т.е. какво се съдържа в самите диалози, само че разрешават откриване на цялата друга информация. Движението на жителите може да бъдат проследявано през клетките на мобилните оператори, само че друга част от трафичните данни демонстрират кой с кого приказва, по кое време, а в случай че става дума за облайн връзка - какви уеб сайтове посещава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР