БСП ще внесе в парламента проект за решение за сваляне

...
БСП ще внесе в парламента проект за решение за сваляне
Коментари Харесай

БСП предлага сваляне на имунитета на Борисов

„ Българска социалистическа партия ще внесе в Народното събрание план за решение за събаряне на имунитета на някогашния министър председател Бойко Борисов “, съобщи водачът на партията Корнелия Нинова . Тя изясни, че през днешния ден депутатите от партията ще се срещнат с материалите , импортирани от основния прокурор Иван Гешев. Тя сподели:

„ След като те нищо не вършат, откакто той няма доблестта самичък да си го даде, ръководителят на Народното събрание и болшинството тупат топката и го крият, ние поемаме самодейността. “

Гешев упорства Борисов да се раздели с имунитета си поради следствието „ Барселонагейт “ . Прокуратурата загатна, че евентуално на водача на ГЕРБ ще бъдат повдигнати обвинявания за пране на пари.

От партията на Борисов пък дадоха отговор, че ще гласоподават срещу всяко искане на имунитет, тъй като смятат, че прокуратурата работи репресивно . Мнозинството от ГЕРБ и ПП-ДБ биха могли да отхвърлят предлагането за събаряне на имунитет. По отношение на Кирил Петков има същото искане , само че за друго следствие – декларацията за поданството му . Двата случая са архивни. По проблема с Петков даже прокуратурата се произнесе, че няма данни за осъществено закононарушение. Сега обаче е на друго мнение.

„ Барселонагейт “ е в публичното пространство най-малко от 5 години. Досега това не правеше никакво усещане на проверяващите и основният прокурор отклоняваше тематиката. Едва откакто ГЕРБ желаеха оставката му, Гешев се задейства за това следствие и прокуратурата внезапно се разбърза .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР