БСП ще внесе проект на решение, с което ще предложи

...
БСП ще внесе проект на решение, с което ще предложи
Коментари Харесай

БСП ще предложи НС да свали имунитета на Борисов

БСП ще внесе план на решение, с което ще предложи Народното събрание да смъкна депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. Това разгласи соцлидерът Корнелия Нинова на брифинг в парламентарните коридори.

Тя изясни, че самият Борисов явно няма желание да се откаже самичък от отбраната си, а другите политически сили не вършат нищо по въпроса. Затова левицата подхваща тази стъпка. От Българска социалистическа партия желаят депутатите да гласоподават " за " или " срещу " свалянето на имунитета на Борисов в пленарната зала, само че без основаване на комисия, каквато бе концепцията на ПП-ДБ. Нинова разяснява, че се е срещнала с практиката от предни националния събрания. " Излиза обаче, че сходни комисии са били създавани със период сред три и седем дни. А Политическа партия и Демократична България приказват за шест месеца. Логично ли е една комисия да тупа топката шест месеца, с цел да се изпере някой политик, в този случай Борисов? ", попита соцлидерът.

По отношение на материалите по следствието Барселонагейт, които основният прокурор Иван Гешев изпрати в Народното събрание преди няколко дни, Нинова съобщи, че документите не са с гриф " строго секретно ". " Тези документи са ообщодостъпни. В същото време на депутатите не се дава опция да се срещнем с тях. Наложи се през вчерашния ден да подадем документално молба за достъп. Но се оказа, че единствено аз и Георги Свиленски, които сме подписали писмото с молба за достъп, имаме позволение да четем. Другите сътрудници нямат изобщо достъп. Това е супер странна и ненормална процедура. Не знам за какво Росен Желязков (председателят на Народното събрание, бел. пред.) си я е измислил ", изясни Нинова. От това излиза, че всеки народен представител би трябвало да подаде самостоятелно заявление до шефа на Народното събрание, с цел да получи достъп до материалите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР