БСП ще внесе предложение за замразяването на цените на газа

...
БСП ще внесе предложение за замразяването на цените на газа
Коментари Харесай

Нинова: Внасяме решение за замразяване на цените на газа, трябват преговори с „Газпорм”

БСП ще внесе предложение за замразяването на цените на газа в България, като разликата с различните доставки да се поема от страната. Това съобщи вицепремиерът Корнелия Нинова на брифинг след среща с браншови организации в стопанската система.

„ Даваме решения, с които да спасим българската национална стопанска система, да запазим работните места, хората да имат прилични приходи, инфлацията да се да се помпи, а да се намалява”, сподели Нинова. Тя съобщи, че в засегнатите браншове от прекъсването на газа са пострадали 25 431 предприятия.

„ Това, което обсъдихме като решения с тях, е настояването на бизнеса държавното управление да възобнови диалозите с Газпром за стартиране на доставките. Дотогава, да се постави таван на цените на газа, които са по контракта с Газпром. Разликата да се поеме от страната. Също по този начин да се одобри нов закон, с който се таксуват свръхпечалбите на енергийните снабдители, както и да продължат обезщетенията за бизнеса за ток от 300 лева”, сподели водача на Българска социалистическа партия.

Решението ще се гледа на изключителното съвещание в петък на Народното събрание, което бе поискано от ГЕРБ поради обстановката с Украйна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР