БСП ще внесе предложение за проект на решение на НС

...
БСП ще внесе предложение за проект на решение на НС
Коментари Харесай

БСП внася предложение за забрана на земеделски продукти от Украйна

БСП ще внесе предложение за план на решение на Народно събрание за възобновяване на възбраната за импорт на аграрни артикули от Украйна.

Това разгласи водачът на партията Корнелия Нинова.
Проектът планува възбраната да бъде безсрочна,
както и разширение на забранителния лист освен за зърнени култури, само че и за плодове и зеленчуци, мляко и месо, мед и други.

Едностранно България да го направи – по този начин както направиха Полша, Словакия, Унгария, а от през вчерашния ден и Хърватия. Очевидно е, че европейските водачи стартират да поумняват, до момента в който ръководещите в България назад – да оглупяват от ден на ден. Вижда се, че този бранш и в Европа, и в България е основен и тези, които са виновни държавници, вземат решение за отбрана на родните си стопански системи и произвеждане “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Според Нинова хаосът в земеделския бранш се задълбочава и няма съответни решения.

По думите ѝ има опити да настройват земеделците едни против други. „ Тази мъка не може да продължава дълго “, разяснява тя пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Секторът се нуждае от преструктуриране, от стратегически решения и по тази причина ние внасяме през днешния ден предложение Народно събрание да анулира решението си, с което подвига възбраната за украински импорт и одобри противоположното решение – да наложи още веднъж възбрана, едностранно да го направи, по този начин както направиха Полша, Словакия, Унгария. Вижда се, че този бранш е основен и в Европа, и в България, и тези, които са виновни – държавници, взимат решения за отбрана на родните си стопански системи и производства “, сподели Нинова.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР