БСП ще внесат колективен иск в съда - български или

...
БСП ще внесат колективен иск в съда - български или
Коментари Харесай

Нинова: Ще искаме съдът да развали сделката с ЧЕЗ. Борисов клекна на Гинка!

Българска социалистическа партия ще внесат групов иск в съда - български или чешки, за повреждане договорката с ЧЕЗ.

Това разгласи соцлидерката Корнелия Нинова след срещата й с чешкия дипломат у нас Душан Щраух.

Тя изясни, че от няколко дни разискват тази си ход с авторитетни български и непознати адвокати и от тяхното мнение зависи кой съд е способен да прегледа този иск.

На чешкия дипломат е било връчено публично писмо, в което е изразена позицията на Българска социалистическа партия по отношение на продажбата на ЧЕЗ.

Ние сме за страната да има надзор върху това, обвързвано е с националната сигурност. Постави ли са въпроси дали е спазено чешкото законодателство, кои офшорни компании са се заели със договорката.

Отговорността за случилото се не е на държавното управление на Чехия, а на правителстмвото на Бойко Борисов, отсече Нинова и напомни, че Борисов през вчерашния ден беше компрометиран в неистина от чешкия министър председател, компрометиран бе и в неистина за присъединяване на Българската банка за развиване.

Той обичайно хвърли виновността на различен, и назова някакви гадове, които желаят да го смъкват от власт., напомни още Нинова.

"Кои са гадовете, хората, които Ви смъкнаха от власт, или момчетата, които се самозапалиха? " , попита риторично соцлидерката.

3 млн. българи са сложени на колене пред Гинка от Пазарджик. Самият министър председател се моли на Гинка да взе участие страната в тази договорка, уточни още Нинова.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР