БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще

...
БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще
Коментари Харесай

Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци

БСП ще вдигне резултата си на идните парламентарни избори, ще ни поддържат и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ

е някогашен народен представител и парламентарен секретар на Министерството на земеделието. Той е знаков политик за Българската социалистическа партия и неслучайно след изборите стана регионален водач. С Тодор Байчев разговаряхме през днешния ден за настоящата политическа конюнктура в страната и готовността на локалните структури на Българска социалистическа партия за новите избори.

- Г-н Байчев, какъв е вашият прочит за политическата конюнктура в страната?

- Мисля, че паднаха много маски. Видя се кой защо се е борил - едни за постове, други за „ равностойни сътрудници “. Но каквото и да ни приказват, персонално аз считам, че преодоляването на регулаторите, на министерствата и правосъдната система се прави за овладеят паричните потоци. Това е истината. Всичко друго е шоу за пред публиката. 

- Политическа партия дадоха тип на алчни за власт политици. Такива ли бяха при вашето партньорство през 2021 година, когато управлявахте дружно?

- Честно казано тогава нямахме такива проблеми, най-малко Министерството на земеделието, където бях аз. Никой не демонстрираше апетити за назначения или излизане отвън пълномощията, които има. Тогава в Министерството бе техният зам.-министър Иван Христанов, с който работихме правилно и съм с прелестни усещания.

- Ще успее ли Българска социалистическа партия да усъвършенства резултата си и къде виждате опция, с цел да откъснете гласове, тъй като почтено казано в последния парламент Вие като политическа мощ стояхте сносно – като че ли бяхте измежду дребното рационални гласове.

- Има доста незнайни и е рано за безапелационни прогнози, само че в едно съм уверен – че ние ще имаме прилив на гласове от разочаровани гласоподаватели, включително и от ПП-ДБ, които с дейностите си несъмнено огорчиха част от гласоподавателите си. Докато ние от самото начало бяхме поредни.

- Да, само че и при вас процесите са забавни. Последният уикенд се появи ново политическо обединяване - „ Бузлуджа ”, което може да ви „ дръпне “ част от гласовете.

- Ако наблюдавате кои са част от лицата, които бяха така наречен „ бузлуджанци ”, те са хора, които от дълго време са излезли от Българска социалистическа партия – АБВ, Мая Манолова, Татяна Дончева. Така че няма нещо ново. Това са хора, които и все още са работили срещу Българска социалистическа партия. Между другото в 47 Народно събрание ние бяхме дружно с АБВ. Както виждате, те стоят отвън Народното събрание, а ние сме вътре. И може би е време да си създадат равносметката по-добре ли е за тях да са срещу нас, или с нас.

- Да, само че видях и няколко забавни имена от Бургас на тази среща. Например някогашният народен представител и регионален ръководител Николай Тишев…

- И аз го видях, само че по този начин е решил. Това, което не разбирам, и го споделих няколко пъти - в случай, че се бори да стане ръководител на бургаската партийна организация, за какво пази сходна позиция. Какво прави на тази среща, в която вземат участие отцепници от Българска социалистическа партия с ясната настройка да основат нова придвижване? Честно ще е да каже каква е неговата позиция, вижда ли бъдещето си в Българска социалистическа партия и накъде счита да се развива.

- Кога ще се организира общинската конференция на Българска социалистическа партия в Бургас?

- Насрочена е за 20 април

- Г-н Байчев, като регионален водач на Българска социалистическа партия в Бургас, подготвени ли са структурите на партията в Бургас за предварителните избори, каквито към този момент сигурно ще има?

- Всяка една сериозна партия би трябвало да е подготвена за избори, изключително в подобен момен. Мисля, че при нас процесът стартира с номинациите за евродепутати и мисля, че сме задвижили подготовката още оттогава.

- Ще вършат ли нови събрания първичните партийни организации и общинските партийни структур за номинации на евродепутати?

- Разбира се. Уставът ни е подобен, че с цел да бъде някой номиниран за евродепутат, би трябвало да премине през така наречен съществени партийни организации и конференции, тъй че ще би трябвало да го минем още веднъж този път.



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР