БСП ще тегли половин милион лева заем, за да може

...
БСП ще тегли половин милион лева заем, за да може
Коментари Харесай

БСП ипотекира имоти, ще тегли заем за избори

БСП ще тегли половин милион лв. заем, с цел да може да обезпечи вътрешнопартийния избор на нов водач, защото допреди месец в партийната каса имало по-малко от 100 000 лева Решението за това е взето на Изпълнителното бюро на столетницата преди седмица, осведоми DarikNews.

За да обезпечи високия заем, Корнелия Нинова е наредила да се ипотекират парцели на Българска социалистическа партия в страната. По първична и неофициална информация става въпрос най-малко за 12 парцела, част от които са дарявани на Левицата.

Столетницата има и други заеми. От „ Позитано “ 20 към момента не са изплатили и към 2,5 млн. лева на бюджета, дължими със задна дата поради смяната в размера на дотацията на партиите предходната година. В същото време общинските структури не са получавали средства в продължение на половин година. Съмненията са, че парите от членския импорт, включително на депутатите от Българска социалистическа партия, са били изхарчени без въобще да стигнат до партийните организации в страната. Изплащат се единствено осигуровките на апарата там.

Нинова се надявала да възвърне част от сумата в края на април, когато се чака първият транш от тазгодишната дотация. Той обаче е в размер на малко над един милион лв. и няма да стигне за покриване на всички задължения и разноски на партията. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР