БСП ще се въздържи при гласуването на номинацията на Росен

...
БСП ще се въздържи при гласуването на номинацията на Росен
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП ще се въздържи при гласуването на номинацията на Росен Желязков

Българска социалистическа партия ще се въздържи при гласуването на номинацията на Росен Желязков за ръководител на 49-ото Народно заседание, както и при гласуването на другите оповестени кандидатури - на Петър Петров от " Възраждане " и на Никола Минчев, в случай че вероятно бъде повдигнат от ПП-ДБ.

Това разяснява пред Българска национална телевизия Георги Свиленски от социалистическата партия. Той изрази терзание, че ще се повтори сюжетът от 48-ото Народно заседание за избор на ръководител на Народното събрание и евентуално още веднъж ще се стигне до фигурата на Вежди Рашидов.

" Зачитаме правото на най-голямата парламентарна група да номинира претендент за ръководител, само че техен ангажимент е да намерят поддържа за тази кандидатура. За страдание, както и преди, такава поддръжка не беше търсена и като не търсиш поддръжка, не можеш да намериш болшинство. Не виждам предпочитание за търсене на поддръжка за избор на ръководител - в противен случай - слагат се ултиматуми, условия - или-или, тъй че не чакам да бъде потърсена такава поддръжка, надлежно не очаквайте и ние да си променяме позицията. Притесненията ми от това, което виждам досега, са че евентуално още веднъж ще прибегнем до услугите на Вежди Рашидов ", сподели той.

Свиленски изрази вяра въпреки всичко ръководител на Народното събрание да бъде определен през днешния ден и да се не повтаря сюжета от 48-ото Народно заседание. Той подсети, че националното заседание не може да проработи без ръководител, няма по какъв начин да стартира и процедурата по връчване на мандатите.

Българска социалистическа партия е срещу консервативно направения бюджет, сподели още Свиленски. Според него сега не би трябвало да бъдат ограничавани приходите на никого, не би трябвало да се покачват налозите, а да бъде нараснала събираемостта - нещо, с което, съгласно Свиленски, служебното държавно управление не се оправя добре.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР